Đoković: Da budem iskren, izgubio sam fokus

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković bio je vrlo samokritičan posle meča sa Argentincem Federikom Delbonisom. Uz pohvale protivniku, Novak je istakao da je u jednom delu meča izgubio koncentraciju što je njegov suparnik umalo iskoristio da načini iznenađenje na turniru u Majamiju.

Posle velike borbe u tri seta Novak Đoković je savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 2:1 po setovima 7:5, 4:6, 6:1 i plasirao se u osminu finala turnira u Majamiju.

"Da budem iskren, izgubio sam fokus. Trebalo je da budem mentalno jači u prvom setu i na kraju drugog. Uspeo sam da igram veoma dobro u poslednjim gemovima prvog seta, da napravim brejk i povedem, ali sam onda odigrao nekoliko loših", rekao je Đoković.

Đoković je posebno naglasio odličnu igru Argentinca Federika Delbonisa.

"Svaka čast i Federiku. Kontrolisao je tempo, a ja sam se povukao. Nisam imao dubinu u udarcima i on je to iskoristio. Mislim da su prva dva ili tri gema trećeg seta bila odlučujuća. Borio sam se, trudio da budem pristutan i da povratim poziciju na terenu. Poslednja četiri gema su bila fantastična, tako da sam na dobar način završio", dodao je Novak.

I o narednom protivniku u osmini finala Robertu Bautisti-Agutu Đoković je imao samo reči hvale kada je na insistiranje novinara analizirao njegov stil igre.

"Mislim da dobro udaram lopticu, samo mi je potrebno malo više konstantnosti, da držim visok nivo igre tokom celog meča. To će biti ono što će pobediti u duelu sa Bautistom. On je jedan od tenisera koji vas tera da se oko svakog poena maksimalno potrudite. Ne pravi mnogo grešaka i trči dosta", zaključio je Đoković.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи