Tipsarević u dva tesna seta poražen od Bautiste Aguta

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Majamiju. Tipsarević je u svom drugom meču na Floridi poražen od Roberta Bautiste Aguta iz Španije sa 7:6 (7-3), 6:4.

Janko je pružio sasvim solidan otpor favorizovanom rivalu, ali to nije bilo dovoljno da unese rezultatsku neizvesnost.

Tipsarević je nesigurno počeo meč i u svoja prva dva gema morao da spasava ukupno pet brejk lopti. Kada je to učinio, oslobodio se pritiska i u petom gemu oduzeo servis rivalu. Međutim, Bautista Agut je momentalno uzvratio, a onda nešto kasnije došao do prednosti dobivši taj brejk.

Roberto je odlučujući korak napravio u završnici drugog seta, prethodno su razmenili po jedan brejk, ali je on opet uspeo da pronađe prava rešenja kada je to bilo potrebno. Na kraju, posao je završio za okruglo dva sata igre.

Trenutno 22. igrača na ATP listi u sledećoj rundi očekuje okršaj sa pobednikom meča Gvido Andreoci - Fabio Fonjini.

Međutim, ni Tipsarević se iz Majamija ne vraća nezadovoljan - posle dugo vremena je ostvario pobedu na turniru iz serije 1.000 i očekuje ga skok od 72 mesta, pa će biti 381.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7,97 miliona dolara.

Tok meča:

01.51 - Kraj meča, poraz Tipsarevića u drugom kolu! Sada nije uspeo da ponovi povratak s početka seta i Španac je bez izgubljenog poena dobio poslednji gem u meču. Janko je skupo prodao kožu, ali je poražen rezultatom 7:6 (7-3), 6:4.

01.48 - Tipsarević posustao i pretrpeo brejk! U najgore vreme je došlo do pada koncentracije. Bautista Agut će imati priliku da servira za treće kolo mastersa u Majamiju!

01.32 - Posle burnog početka drugog seta ušlo se u mirniji ritam i gemovi sada idu "uz servis". Rezultat je 4:4.

01.23 - Tipsarević uzvraća brejkom! Slična situacija viđena je kao sredinom prvog seta, ali su sada uloge obrnute. Srpski teniser po gubitku brejka pravi ribrejk i izjednačava na 2:2.

01.12 - Janko pretrpeo brejk na početku drugog seta! Kola su krenula nizbrdo, Bautista Agut ranim brejkom u drugom delu igre preuzima potpunu kontrolu nad mečom.

01.03 - Tipsarević izgubio prvi set! Iako je dobio prvi gem u taj brejku, Tipsarević nije mogao do prednosti. Protivnik je vezao pet poena i time rešio dileme, pa Španac zadaje prvi udarac - 6:7 (3-7).

00.54 - Igraće se taj brejk! Pobednika prvog seta odlučiće dodatni gem jer su obojica uspela da uspostave dobar ritam kod servisa i došli do 6:6.

00.47 - Ušlo se u neizvesnu završnicu seta, Janko je neutralisao i prvu set loptu Bautiste Aguta i nekako uspeo da ponovo uspostavi rezultatski egal.

00.35 - U očiglednoj krizi našao se Tipsarević nakon što je olako ispustio stečenu prednost. Srećom, nije dozvolio da protivnik nastavi seriju gemova i dođe nadomak prvog seta, pa je izjednačio na 4:4.

00.29 - Španac sada mnogo lakše osvaja gem i vraća prednost na svoju stranu.

00.25 - Janko momentalno ispustio prednost! Ovoga puta nije uspeo da se izvuče iz neugodne situacije. Bautista Agut je propustio prvu šansu, ali drugu nije i izjednačio je na 3:3.

00.19 - Tipsarević pravi brejk! Propuštene prilike uticale su na to da španski igrač odigra nešto stegnutije u petom gemu. Kod rezultata 30:30 Tipsarević je bio koncentrisaniji, dobio dva poena i poveo 3:2.

00.14 - Nastavilo se Jankovo mučenje prilikom servisa, ali srećom bez većih posledića. Pošto je Bautista Agut upisao drugi lagan gem, Srbin se opet suočavao sa problemima. Sada je eliminisao dve šanse za rivala i uspeo da vrati egal - 2:2.

00.01 - Tipsarević je već u prvom gemu u kojem je servirao morao da spasava brejk lopte. Roberto je preokrenuo od 40:15 i tri puta dolazio do šansi, ali se naš igrač izvlačio u sva tri navrata i izjednačio na 1:1.

23.57 - Španski igrač otvorio je duel svojim servisom i sigurno upisao prvi gem.

23.51 - Meč Tipsarevića i Bautiste Aguta je počeo!

Duel u Majamiju biće njihov treći međusobni, a Španac vodi sa 2-1.

Prvi put sastali su se 2013. godine u Indiji gde je slavio Tipsarević, da bi potom u naredna dva susreta bolji bio Španac (Rusija 2013. i Kanada 2015. godine).

Janko Tipsarević je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Klana sa 2:0 (6:3, 6:3), dok je Bautista-Agut bio slobodan.

Tipsarević je trenutno zbog povrede pao na čak 453. mesto na ATP rang listi, dok je Agut 25.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво