Kecmanovićev najbolji plasman u karijeri, Noletova 243. nedelja

Srbija trenutno ima četvoricu tenisera među 100 najboljih na najnovijoj ATP rang listi. Mladi teniser Srbije Miomir Kecmanović je najviše napredovao, a na čelu liste je najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković. Dominik Tim i na listi pretekao Rodžera Federera.

Naš najbolji teniser Novak Đoković je plasmanom u treću rundu mastersa u Indijan Velsu osvojio dodatne poene i sada ima 10.990 bodova.

Naš najbolji teniser počeo je 243. nedelju na vrhu ATP liste i 20. u nizu u četvrtom mandatu, a među najboljih sto tenisera su još trojica Srba.

Miomir Kecmanović je zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale turnira u kalifornijskoj pustinji napredovao ra 35 mesta i ostvario svoj najbolji plasman u karijeri. Trenutno je 95. teniser sveta a ispred njega su Laslo Đere na 31mestu i Dušan Lajović na 44. poziciji.

Plasman u četvrto kolo prvog mastersa u sezoni doneo je napredak Filipu Krajinoviću, koji je od ponedeljka 103. na listi.

Iza Novaka Đokovića na vrhu liste ostali su Rafael Nadal i Aleksandar Zverev. Šampion Indijan Vlesa Dominik Tim probio se na četvrtu poziciju, na kojoj je zamenio finalistu Rodžera Federera, koji je sada peti. Na šestom mestu je Kei Nišikori, a iza njega su ostali Kevin Anderson, Huan Martin del Potro, Džon Izner i Stefanos Cicipas.

broj komentara 0 pošalji komentar