Federer: Igranje na šljaci nije oproštajna turneja

Švajcarski teniser Rodžer Federer negirao je navode da povratak na šljaku znači da će se penzionisati sledeće sezone.

Federer je potvrdio da će se ove sezone vratiti na zemljanu podlogu posle dve godine, zbog čega su se njegovi navijači uplašili da bi to mogla da bude najava oproštajne turneje.

Strani mediji su spekulisali da, ukoliko se Rodžer vrati na šljaku, to znači da želi da odigra poslednji put na Rolan Garosu, pre nego što objavi kraj karijere.

"Ne, nije to u pitanju. Razmišljao sam o tome, kada sam bio sam, da li želim da igram na šljaci. Odgovor je bio potvrdan. To ne znači da je ovo moja poslednja sezona na šljaci ili možda pretposlednja pre povlačenja. Nisam razmišljao na taj način", rekao je Federer.

Igrač iz Bazela otkrio je kako je odlučio da se ponovo pojavi u Madridu.

"Sve što znam posle preskakanja dve-tri godine jeste da je moje telo spremno, ja sam spreman. Raspored sam dogovorio sa porodicom i timom, spreman sam da to učinim ponovo. Tek tada sam bio spreman da kažem da bi bilo lepo opet igrati na šljaci"

Kako se navodi u saopštenju organizatora turnira u prestonici Španije, ovo će biti prvi turnir 37-godišnjeg Švajcarca na šljaci posle dve godine i poraza od Dominika Tima u Rimu, što će biti uvertira za Rolan Garos na kom nije nastupao od 2015.

Federer je drugi najuspešni teniser na Masters turniru u Madridu pošto ga je osvajao triput, dva manje od Španca Rafaela Nadala, kom je to pet puta pošlo za rukom.

On je poslednju titulu u Madridu osvojio 2012. godine.

Masters turnir u Madridu na programu je od 3. do 12. maja, a očekuje se da ove sezone učestvuju prvi teniser sveta Novak Đoković, kao i spomenuti Nadal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се