Pike očekuje Đokovića i Federera u Dejvis kupu

Đerar Pike, predsednik investicione grupe Kosmos koja reformiše Dejvis kup, očekuje da u jednom trenutku ubedi najbolje tenisere sveta da se vrate u to takmičenje.

Od 2019. najpoznatije ekipno takmičenje igraće se u drugačijem formatu, ali će ga najpoznatiji igrači propustiti.

Novak Đoković i Rodžer Federer više puta su isticali da ne žele da igraju u Dejvis kupu, dok Pike smatra da će i oni vremenom promeniti mišljenje.

"Pozitivan sam što se tiče toga. Biće veoma teško ubediti svakoga da igra prve godine, ali naša ideja je da je ovo dugačak put", rekao je Pike.

Defanzivac Barselone ističe da će pokušati da pronađe rešenje koje će odgovarati svima.

"Razumemo da smo novi u teniskom svetu i želimo da poštujemo svakoga, kao i način na koji je kalendar konstruisan. Ne želimo da imamo konflikt ni sa jednom stranom u našem sportu. Ponosni smo što smo dobili termin u novembru. Znamo da će igrači biti umorni i molimo se da budu zdravi i spremni", dodao je Španac.

Prvi Dejvis kup u novom formatu biće održan od 18. do 24. novembra, uz učešće naše selekcije.

Srbija je smeštena u grupu A, u kojoj se nalaze još i Francuska, višestruki osvajač ovog takmičenja i prvi favorit, kao i Japan, koji će najverovatnije predvoditi Kei Nišikori.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво