Beker: Da li Novak može da stigne Federera? Da i ne

Boris Beker, nekadašnji teniser i trener Novaka Đokovića, rekao je da srpski igrač ima šansu da stigne Rodžera Federera po broju grend slemova, ali da to neće biti nimalo lako kao što se ljudima čini.


Đoković je u januaru osvojio Australijan open što mu je bio 15. trofej na najvećim turnirima i teniska javnost sada očekuje "napad" na Rodžerov rekord koji ima 20.

Novak je u nekoliko navrata isticao da mu je to jedan od ciljeva, ali legendarni nemački teniser kaže da mnogo toga treba da se poklopi.

"Nesreća igranja u istorij eri sa Federerom i Nadalom jeste da ne možete stvarno da se poredite sa njima. Normalno, posle osvojenih 15 grend slem titula i sedam Australijan opena, rekli biste 'vau'. Jeste tako, ali sledeće je pitanje da li će Novak ikada oboriti Federerov rekord? Kraći odgovor je da postoji mogućnost da se približi Rodžerovih 20 pehara, ali mnogo stvari mora da se dogodi", rekao je Beker.

On je istakao da uvek treba biti oprezan sa prognozama, bez obzira na trenutnu formu igrača.

"Da, osvojio je poslednja tri grend slema, ali pre toga je imao sušni period od dve godine. Tenis je nestalan i osetljiv, mnogo toga treba da bude na pravom mesto, kako u profesionalnom, tako u privatnom životu. U ovom trenutku je savršen, na putu da stigne Rodžera i nadam se da se ništa neće dogoditi u međuvremenu".

Bekera su novinari konkretno pitali da li Đoković može da stigne Federera - odgovor je bio zanimljiv.

"Da i ne. Ponovo ima radnu etiku, prepoznatljivu displicnu, želju i ljubav prema igri, pa je bilo samo pitanje kada će ponovo osvajati. Kada je na tom nivou, veoma je dobar. I još je dovoljno mlad, mlađi od Nadala".

Za kraj, legendarni Nemac poručuje da navijači treba da uživaju u svakom meču najboljih tenisera na ATP turu.

"Pred njim je šansa da u sledeće dve godine proširi kolekciju trofeja. Kada je Federer osvojio 20. grend slem, niko nije pomislio da neko može da mu se približi. Sada imate dvojicu momaka. Na svakom grend slem turniru svedočimo istoriji", zaključio je Beker.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво