Uzbekistan pobedom u dublu smanjio vođstvo Srbije

Dubl reprezentacije Srbije u sastavu Viktor Troicki/Nikola Milojević poražen je od tandema Istomin/Fajzijev sa 1:2 (6:2;1:6;3:6) u duelu za plasman na završni turnir Dejvis kupa. Posle tri odigrana meča u duelu reprezentacija Srbija vodi sa 2:1, a u sledećem meču se sastaju Dušan Lajović i Denis Istomin. Direktan prenos mečeva je na Drugom programu RTS-a, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Posle odličnog početka meča u kome je dubl Srbije poveo sa 1:0 u setovima, tim Uzbekistana je uspeo da načini preokret i dođe do izjednačenja, a potom i u trećem odlučujućem setu nastavi seriju osvojenih gemova koja ih je vodila u pobedu na meču.

Posle izjednačene borbe na početku meča dubl Srbije pri rezultatu 3:2 na servis Istomina osvaja tri brejk šanse od kojih već prvu pretvaraju u vođstvo. U nastavku teniseri Srbije nastavljaju žestok tempo i osvajaju i drugi brejk za 6:2 i osvajanje prvog seta.

Već na početku drugog seta Uzbekistanci pojačavaju tempo i uspevaju da oduzmu čak dva servis brejka za ubedljivu prednostod 3:0, kojim nagoveštavaju preokret rezultata i ostanak u meču. U nastavku rutinski sa 6:1 dolaze do izjednačenja u meču i do trećeg odlučujućeg seta.

I u trećem setu Uzbekistanci održavaju utvrđeni ritam i već na startu osvajaju brejk za vođstvo koje održavaju do samog kraja za 6:3 čime dolaze i do pobede u meču.

Reprezentacija Srbije posle tri meča vodi sa 2:1 a sledeći na teren izlaze Dušan Lajović i Denis Istomin i možda će to biti odlučujući meč kvalifikacija na završni turnir Dejvis kupa.

Tok meča:

10.50 - Pobeda Uzbekistana! Dubl uzbekistana osvaka treći set sa 6:3 i dolazi do pobede kojom smanjuje ukupan rezultat u duelu reprezentacija na 2:1 za Srbiju. 

10.41 - Uzbekistanski dubl je na korak od pobede posle sat i 30 minuta igre jer su uspeli da održe stečenu prednost na početku meča i trenutno vode sa 5:2. Tandem Srbije servira za ostanak u meču.

10.21 - Brejk za Uzbekistan koji već na startu odlučujućeg seta vodi sa 2:0 i servira da potvrdi prednost.

10.08 - Uzbekistan osvaja drugi set. Novi brejk za Uzbekistance kojim oni sa 6:1 dobijaju drugi set za izjednačenje od 1:1 u meču.

10.03 - Tim Srbije uspeva da prekine lošu seriju osvajajući brejk za smanjenje rezultatske prednosti Uzbekistanaca na 1:5.

10.00 - I treći brejk osvajaju Uzbekistanci koji vode sa 5:0 i serviraju za izjednačenje u setovima.

09.53 - Drugi brejk za Uzbekistance. Dubl Uzbekistana uspeva da oduzme i drugi servis gem tenisera Srbije za ubedljivih 3:0 u drugom setu.

09.48 - Uz male probleme, jer su uspeli da neutraališu jednu brejk šansu, Uzbekistanci uspevaju da sačuvaju svoj servis gem i obezbede prednost od 2:0 u druhom setu.

09.42 - Brejk za Uzbekistance! Na samom startu drugog seta teniseri uzbekistana uspevaju da osvoje prvu brejk šansu na meču koju odmah pretvaraju u osvojen gem za 1:0 u drugom setu.

09.39 - Drugi brejk i set za Srbiju! Dubl Srbije osvaja drugi brejk i dobija prvi set sa 6:0 za vođstvo u meču. U drugom setu prvi servira Troicki.

09.33 - Bez većih problema dubl Srbije na servis Milojevića potvrđuje prednost i vodi sa 5:2. Fajzijev servira za ostanak u prvom setu.

09.31 - Brejk za Srbiju! Do sredine prvog seta oba tima uspevaju da sačuvaju svoje servis gemove, a prve čak tri brejk šanse osvaja dubl Srbije na servis Istomina i već prvu pretvaraju u vođstvo od 4:2.

09.10 - Prvi na servisu su reprezentativci Srbije. Viktor Troicki počinje meč.

09.02 - Teniseri Uzbekistana i Srbije su izašli na teren na zagrevanje pred početak meča.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво