Krajinović nadigrao Istomina, Srbija vodi sa 2:0

Filip Krajinović je savladao Denisa Istomina sa 2:0 (6:2, 6:4) i posle drugog meča u duelu teniskih reprezentacija Srbije i Uzbekistana doneo prednost našem timu od 2:0 u borbi za plasman na završni turnir Dejvis kupa u Madridu. U subotu, na programu su duel dublova i preostala dva meča u singlu, a meč dve reprezentacije možete pratiti u direktnim prenosima na Drugom programu RTS-a.

Filip Krajinović je samouvereno ušao u meč i već na startu sa dva brejka obezbedio osvajanje prvog seta sa 6:2 za vođstvo od 1:0 u meču.

U drugom setu se Istomin vratio u meč povećavši koncentraciju. Razvila se mnogo žešća i neizvesnija borba koja je bez brejk šansi trajala sve do samog finiša seta, kada je Krajinović osvojio prvu brejk šansu i pretvorio je u vođstvo od 5:4. Potom je sigurno servirao na svom gemu i treću meč-loptu pretvorio u pobedu sa 6:4 i vođstvo reorezentacije Srbije od 2:0 u duelu sa Uzbekistanu.

Prednost od 1:0 našoj reprezentaciji na meču doneo je Dušan Lajović pobedom nad Sanjarom Fajzijevim 7:6 (7:4), 6:3 posle sat i po vremena igre u prvom današnjem duelu. 

Po novom formatu takmičenja, pobednik duela teniskih reprezentacija Uzbekistana i Srbije izboriće mesto među 18 najboljih na završnom turniru u Madridu od 18. do 24. novembra, a meč dve reprezentacije možete pratiti u direktnim prenosima na Drugom programu RTS-a.  

Tok meča:

12.08 – Srbija vodi sa 2:0! Krajinović uspeva da iskoristi treću meč-loptu za pobedu u duelu sa Istominom.

12.05 – Brejk za Filipa! U finišu drugog seta Krajinović osvaja prvu brejk šansu i pretvara je u prednost od 5:4. Servira za pobedu u meču i vođstvo reprezentacije Srbije od 2:0.

11.40 – Na početku drugog seta prvi na servisu je bio Istomin, a oba tenisera osvajaju svoje servis-gemove za 1:1.

11.34 – Prvi set za Krajinovića! Filip sa 6:2 ubedljivo osvaja prvi set za vođstvo od 1:0 u meču.

11.26 – Drugi brejk za Filipa! I u nastavku naš teniser nastavlja sa sigurnom igrom i uspeva da novu brejk šansu pretvori u drugi brejk i ubedljivo vođstvo od 4:1.

11.22 – Odličan početak Filipa Krajinovića, koji gotovo rutinski osvaja svoj servis-gem za potvrđivanje vođstva od 3:1.

11.19 – Brejk za Krajinovića! Na drugom servis-gemu Istomina, Filip osvaja prvu brejk šansu koju odmah pretvara u vođstvo od 2:1. Krajinović servira da potvrdi prednost.

11.15 – Istomin bez većih problema osvaja svoj set za 1:0, a potom i Krajinović uspeva da sačuva svoj servis za 1:1, uprkos tome što je njegov suparnik imao u jednom trenutku veliku brejk šansu.

11.10 – Počeo je drugi meč reprezentacija u kojem se sreću Krajinović i Istomin. Prvi na servisu je Istomin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво