Nadal prvi finalista Melburna

Drugi teniser sveta Rafael Nadal savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:0) u prvom polufinalnom meču turnira u Melburnu. U finalu Nadal će se sresti sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Francuza Luke Puja.

Rafael Nadal je nastavio seriju sjajnih igara na Otvorenom prvenstvu Australije stigavši do finala pobedama bez izgubljenog seta, iako se u prvom trenutku učinilo da će mu mladi grčki teniser pružiti mnogo žešći otpor.

Na startu meča Cicipas je uspeo da ravnopravno uđe u duel sa Nadalom, ali je već u drugom servis-gemu ipak poklekao i drugi teniser sveta je, posle 6:2, poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku Cicipas je pružio znatno veći otpor, ali je u samom finišu Nadal načinio brejk za 6:4, a potom je u trećem setu dominirao od samog početka ne dozvoljavajući Francuzu da osvoji ni gem – 6:0.

U finalu Rafael Nadal će se sresti sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Francuza Luke Puja, koji igraju u petak od 9.30 po našem vremenu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се