Đoković preko Medvedeva do četvrtfinala

Đoković – Medvedev 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3). Novak Đoković je pobedom nad Danilom Medvedevom uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije. Protivnik u borbi za polufinale biće mu Japanac Kei Nišikori.

Novak Đoković nastavlja pohod u Australiji. Savladana je još jedna prepreka. Posle velike borbe, koja je trajala više od tri sata, naš teniser je uspeo da stigne do cilja. Medvedev je pružio sjajan otpor, nije se predavao, uspevao da vrati brejk, osvoji drugi set, ipak naš teniser je bio neumoljiv i izvojevao je novu pobedu. Meč je obilovao dugim razmenama, od kojih je najduža bila ona od 42 udarca.

Posle početnog odmeravanja snaga, naš teniser u šestom gemu koristi drugu brejk šansu i oduzima servis protivniku. Kada je Novak servirao za set, Rus je uspeo da vrati brejk i produži set. Međutim, već u narednom gemu na servis proivnika Novak ponovo dolazi do brejka i osvaja prvi set sa 6:4, Medvedev nije imao priliku za popravni.

U drugom gemu drugog seta naš teniser je propustio pet brejk lopti, propušteno je nadoknadio u četvrtom, kada je iskoristio prvu brejk šansu i tako stigao do prednosti.

Nakon što je u šestom gemu Đoković propustio još jednu brejk priliku, Medvedev je u narednom uspeo da oduzme servis našem teniseru i vrati brejk. Potom su teniseri bili sigurni na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku.

Medvedev je od starta stekao prednost, Novak se mučio na svoj servis što je rezultiralo gubitkom drugog seta, 7:5 u taj-brejku.

Novak je spasao tri vezane brejk šanse na startu četvrtog seta, da bi u petom gemu oduzeo servis protivniku, to je ponovio i u sedmom gemu, a potom rutinski rešio treći set u svoju korist – 6:2.

Na startu četvrtog seta naš teniser je uspeo da spasi brejk priliku. Već u narednom gemu oduzeo je servis protivniku i došao do brejka prednosti. Potom je mirno priveo set i meč kraju da bi još jednim brejkom stavio tačku na ovaj duel – 6:3 u četvrtom setu.

Tok meča:

14.42 – Kraj meča. U devetom gemu Novak osvaja tri vezane meč-lopte. Koristi treću za 6:3 u četvrtom setu.

14.30 – U šestom gemu Medvedev uspeva da zapreti i osvoji brejk loptu. Novak se uspešno brani, potom vezuje još dva poena i dobija gem – 4:2.

14.14 – Đoković u narednom gemu koristi priliku i oduzima servis protivniku – 2:1.

14.09 – Rus koristi grešku našeg tenisera i dolazi do brejk prilike. Nakon još jedne duge razmene Novak uspeva da izjednači. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za našeg tenisera. Đoković vezuje još dva poena i osvaja gem – 1:1.

14.03 – Medvedev bez izgubljenog poena osvaja uvodni gem četvrtog seta.

13.59 – Kraj trećeg seta koji je pripao našem teniseru – 6:2.

13.53 – Đoković ponovo pritiska servis protivnika – 0:40. Koristi treću šansu i sada ima dva brejka prednosti – 5:2.

13.50 – Novak potom osvaja gem sa nulom i time potvrđuje brejk za 4:2.

13.47 – U narednom gemu Đoković osvaja brejk šansu, propušta je. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za Medvedeva. Potom Novak osvaja još jednu brejk priliku, koristi je i osvaja brejk prednosti – 3:2. 

13.40 – Nakon osvojenog svog servisa, Medvedev osvaja tri vezane brejk prilike. Novak uspeva da se izvuče i stigne do izjednačenja. Naš teniser osvaja gem za izjednačenje u trećem setu – 2:2.

13.26 – Na startu trećeg seta oba tenisera osvajaju svoje servise – 1:1.

13.16Drugi set rešen je u taj-brejku, osvojio ga je Medvedev. Prvi je do mini-brejka prednosti došao Medvedev, posle maratonske razmene od 42 udarca. Potom je Rus bio siguran na svoj servis – 3:0. Potom protivnik, nakon dvostruke servis greške, osvaja i drugi mini-brejk. Naš teniser uspeva da vrati jedan i smanji na 4:2. Potom Rus osvaja četiri vezane set-lopte, 6:2. Novak uspeva da se izvuče i priđe na 6:5. Međutim, Medvedev ponovo oduzima servis našem teniseru i osvaja taj-brejk sa 7:5.

12.55 – Potom su oba tenisera bila sigurna na svoje servise – 5:5.

12.43 – U narednom gemu preti Rus, osvaja brejk šansu i posle velike borbe uspeva da realizuje priliku i vrati brejk, 4:3.

12.40 – Ponovo problemi za Medvedeva na njegov servis, međutim, ovog puta uspeva da se izvuče spase brejk loptu i osvoji gem.

12.35 – Brejk za Novaka! I na novom servis-gemu Medvedeva Novak osvaja brejk šansu, ali ovoga puta uspeva da je realizuje za 3:1 u drugom setu. Potom Đoković rutinski osvaja svoj servis-gem i potvrđuje prednost na 4:1.

12.23 – Dramatičan najduži gem u meču koji na kraju ipak osvaja Medvedev. Već na prvom servis-gemu Medvedeva Đoković dolazi do pet brejk šansi, ali Rus uspeva da spase svih pet i na kraju ipak izjednači na 1:1 na startu drugog seta.

12.07 – Novi brejk za Đokovića i osvajanje prvog seta! Novak uspev da dođe do nove brejk šanse koju pretvara u osvajanje prvog seta sa 6:4 za vođstvo od 1:0 u setovima.

12.00 – Rus je napravio brejk u najbitnijem momentu i smanjio na 5:4.

11.49 – Đoković osvaja prvi brejk i vodi sa 4:2! Na trećem servis-gemu Medvedeva Novak uspeva da dođe do dve brejk šanse, od kojih već prvu pretvara u vođstvo od 4:2.

11.46 – Brejk šansa za Medvedeva. Posle dve greške Đokovića, Medvedev osvaja prvu brejk šansu u meču. Ipak Novak uspeva da sa sjajna dva poena i prvim asom sačuva svoj servis za 3:2.

11.37 – Ravnopravan duel na centralnom terenu. Oba tenisera osvajaju svoje servis-gemove bez izgubljenog poena, Đoković vodi sa 2:1, a Medvedev preuzima servis.

11.27 – Počeo je meč. Prvi na servisu je Novak Đoković i rutinski osvaja svoj servis-gem sa jednim izgubljenim poenom za 1:0.

11.20 – Đoković i Medvedev su izašli na teren posle duela Serene Vilijams i Simone Halep koji je, posle velike borbe, dobila Vilijamsova sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Teniseri su počeli zagrevanje.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи