Troicki poražen u fudbalskoj atmosferi, ”Srbi i Grci braća”

Grci i Srbi braća! Tom porukom su Grčki navijači ispratili Viktora Troickog sa terena broj tri. U fudbalskoj atmosferi, na terenu sa dušom, dobar meč igrali su Cicipas i Troicki. Mladi grčki teniser je bio bolji sa 3:1, ali i pored toga Viktor je zadovoljan prikazanim tenisom u Melburn parku.

“Malo sam slabije počeo meč. Rano sam izgubio servis u prvom setu i lako sam mu prepustio prednost. Nisam znao šta me tačno čeka, nikada nisam igrao protiv njega, i to je razlog sto sam na početku bio malo usporen. Kasnije sam se vratio dobrom igrom u drugom setu. Iako sam imao dobre periode igre, osetio bih svaki trenutak kada on podigne nivo igre. Bio je na svakoj lopti.”  

I pored toga, meč je lako mogao u peti set. Tako bi možda bilo i najpravednije. Međutim Stefanos Cicipas je odigrao nekoliko sjajnih poena na 5:4 u četvrtom setu.
 
“Imao sam šansu da dođem do brejk lopti u tom gemu kada je bilo 15:30 za mene. Ali po ko zna koji put nisam imao sreće. Mislim da sam i taj poen odigrao dobro, ali nije bilo sreće. Moram priznati da je i on igrao dobro u važnim trenucima. Servirao je jako dobro. Bio je agresivan, i moja je greška sto ja nisam bio agresivniji i više u terenu. Ali ponekad to nije tako lako kao što izgleda”.

Nakon prvog gren slema u sezoni Viktor će napredovati više od 30 pozicija. Na današnji dan on je 200. teniser sveta. Šta nedostaje da Troicki opet bude među 20 najboljih na svetu?

”Fale mi ovakvi mečevi. Nisam imao dosta dugo ovakve mečeve. I kada nemate kontinuitet ovakvih duela protiv velikih igrača, izgubi se brzina u igri, opuštenost u važnim trenucima.
Raduje me to što sam u jednom momentu bio egal sa njim. Iako je on pobedio, nisam nezadovoljan. Jednostavno, bio je bolji u važnim trenucima. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama, vezao sam četiri pobede posle dugo vremena. To je nešto sto je ohrabrujuće i nadam se dobrim
rezultatima u nastavku sezone”.

Logično, naredno pitanje je baš u vezi sa nastavkom sezone.

”Iskreno, još uvek nemam konkretan plan. Nadam se da ću igrati u Sofiji, to je naredni turnir koji bih voleo da igram. Možda budem igrao i Dejvis kup, ali ako upadnem u Sofiju, biće nezgodno. Pošto je turnir u Sofiji odmah iza Dejvis kupa. Sad moram da napravim dobar raspored. Nije kao pre kada sam imao dobar renking. Tada sam godinu dana unapred znao šta ću igrati. Ovako je dosta teže”, otkriva Troicki.

A da fer i sportsko navijanje na tenisu može biti bučno, danas su dokazali Grčki navijači. Viktor Troicki je sa terena ispračen velikim aplauzom uz poruku “Srbi i Grci - braća”.

“Sjajni su. Grci su ovde oduvek fantastični, još od vremena kada su bodrili Markosa Bagdatisa, a sad je tu Cicipas. Sve vreme sam ih čuo. Čuo sam i ’Kosovo je Srbija’ i ’Pravoslavna braća’ i ’Grci i Srbi’. Zaista je lepo. Ja nemam ništa protiv kad neko fer i korektno navija čak i za protivnika, meni je drago da je takva atmosfera na tenisu. Mnoge pesme sam prepoznao pošto su to fudbalske navijačke pesme. Bilo je zaista interesantno. Kad god su igrači bili spremni za servis, oni su bili tihi. Meni je samo krivo sto naših nije bilo puno, ili nisu ujedinjeni pa ih ne čujem. Sećam se da su nekada naši navijači u Melburnu bili najbučniji”, zaključio je Viktor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара