Poraz Jelene u osmini finala

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je u četvrtom kolu izgubila od 60. igračice sveta Tajlanđanke Tamarin Tanasugarn sa 6:3, 6:2.

Treća teniserka sveta, koja je i prošle godine na Vimbldonu takmičenje završila u četvrtom kolu, nije u današnjem meču bila na višini zadatka. Od starta meča Janković je delovala dekoncentrisano, za razliku od Tanasugarn koja je iskoristila "loš dan" protivnice da ostvari najbolji rezultat na Vimbldonu u karijeri.

U prvom setu Tanasugarn je oduzela servis srpskoj igračici u šestom gemu za vođstvo od 4:2, a prednost jednog brejka održala je do kraja prvog dela igre.

U prvom gemu drugog seta ponovo je Tanasugarn uspela da napravi brejk a potom i da povede sa 2:0 . Janković je potom dobila gem na svoj servis (2:1), a zatim nije iskoristila brejk šansu, čima je Tajlanđanka povećala prednost na 3:1 i napravila, zatim, još jedan brejk za vođstvo od 4:1.

Srpska teniserka je pokušala da se "izvuče" iz skoro sigurnog poraza, uspevši da uzvrati brejkom (4:2). To je bio maksimum srpskog reketa broj dva, s obzirom da je Tanasugarn do kraja meča dominirala i zasluženo okončala duel u svoju korist.

Eliminacijom dve najbolje srpske teniserke sa turnira u Vimbldonu mogao bi da bude ugrožen njihov trenutni plasman na VTA listi. Ruskinja Svetlana Kuznjecova koja trenutno zauzima četvrto mesto sa 3.455 bodova mogla bi, u slučaju plasmana u polufinale, da dospe na mesto broj dva i tako potisne Janković na treću poziciju.

Ukoliko uspe da se plasira u finale trećeg godišnjeg gren slem turnira, Kuznjecova bi na prvoj poziciji liste najuspešnijih teniserki sveta zamenila Anu Ivanović.

Povezane vesti:

Povreda uticala na igru Jelene Janković

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво