Štjepanek: Đoković će prestići Federera po broju grend slem titula

Srpski teniser Novak Đoković nadmašiće rekord Rodžera Federera od 20 grend slem trofeja, smatra njegov bivši trener Radek Štjepanek.

Đoković je do sada osvojio 14 najznačajnijih titula, isto kao i Pit Sampras, a ispred njega su samo Rafael Nadal (17) i Federer.

"Novak može da dostigne glavni cilj od preko 20 titula na grend slemovima. Mislim da će uspeti", rekao je Štjepanek za "Tennis world".

Štjepanek, koji je kratko radio sa Đokovićem u periodu od novembra 2017. do aprila 2018, priznao je da se sve promenilo od povratka trenera Marijana Vajde.

"Agasijev i moj odlazak su ga probudili. To je moralo da se desi, a mi smo i dalje prijatelji. Marijan je ranije bio sa njim deset godina i ključan je u Novakovom timu. Đoković može još da napreduje."

Baš od povratka Vajde srpski as se vratio u formu i osvojio trofeje na Vimbldonu i Ju-Es openu, kao i masterse u Sinsinatiju i Šangaju.

"Rezultati na travi jasno su pokazali da se u njemu nešto promenilo. Posle pobede protiv Nišikorija u četvrtfinalu Vimbldona shvatio sam da će osvojiti turnir. Mnogo je ojačao na mentalnom nivou", zaključio je Čeh.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара