Pilić: Za razliku od drugih asova, Đoković me nije zaboravio

Čuveni hrvatski teniser a kasnije priznati trener Nikola Pilić otkrio je da ga, za razliku od brojnih asova sa kojima je sarađivao tokom karijere, Novak Đoković nije zaboravio i da i dan-danas imaju dobar kontakt.

Pilić je za hrvatski portal 100 posto pohvalno govorio o svom učeniku i, kako mediji često pišu, teniskom sinu.

"Bavio sam se njime kad je imao 15-16, kad smo sarađivali u akademiji. Ono što kod njega izuzetno cenim je to što on, za razliku od brojnih drugih asova s kojima sam sarađivao, nikad nije zaboravio. I to je njegova istinska veličina", rekao je Pilić.

Novak je stasao u Pilićevoj teniskoj akademiji u koju je stigao kao 12-godišnjak i u njoj proveo četiri godine. On se ove godine poput feniksa vratio na prvo mesto ATP liste, iako je u junu bio tek 22. na listi najboljih igrača sveta.

"To što je on napravio u samo nekoliko meseci je apsolutno čudo. Ni ja nisam znao, ni verovao da će ovako završiti godinu. Kad je išao u Ameriku, tamo u martu, kad je bio van forme, zvali su me novinari iz Srbije i doslovno ga 'pokopavali'. Ali ja sam im samo govorio – 'čekajte, čekajte'. Svi mi znamo njegov kvalitet i svaka mu čast na tome. Ova sezona je sjajna zbog toga što se tako vratio i svima očitao lekciju, a još je impresivnija ona iz 2016, kad je imao skoro 17.000 poena", rekao je poznati teniski stručnjak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи