Đoković: Zadovoljan sam, u novu sezonu ulazim nadahnut

Srpski teniser Novak Đoković peti put u karijeri završio je sezonu na prvom mestu ATP liste. Iako je izgubio finale poslednjeg turnira u Londonu od Zvereva, ima 1.565 bodova više od drugoplasiranog Rafaela Nadala. Ulazim u novu sezonu nadahnut, poručio je Đoković.

Đoković je sredinom juna bio 22. teniser sveta i od tada je osvojio grend slem titule u Vimbldonu i Njujorku, kao i masterse u Sinsinatiju i Šangaju.

Za pet i po meseci ostvario je 39 pobeda i doživeo samo četiri poraza – u finalu Kvinsa, Pariza i Londona i u 3. kolu turnira u Torontu.

"Sezona je bila stvarno fantastična, vrlo sam ponosan na sve što je postignuto. Ostaje žal što nisam uspeo da osvojim titulu u Londonu, čestitke Zverevu, igrao je dobro. S druge strane, ja sam vrlo zahvalan i moram biti zadovoljan i ulazim u novu sezonu nadahnut", rekao je Đoković za RTS.

U prvoj polovini naredne godine, Novak Đoković brani malo poena i verovatno ga do Vimbldona niko neće ugroziti na prvom mestu ATP liste.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се