Spektakl za kraj sezone, Đoković pretenduje na novu titulu u Londonu

Za kraj sezone slede dueli najboljih u Londonu na završnom ATP turniru. Napad na novu titulu Novak Đoković započinje duelom protiv Amerikanca Džona Iznera. Duel je na programu u ponedeljak sa početkom oko 21.00 čas. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu.

Kruna sezone, duel osam najboljih. Kralj je već krunisan i niko ne može ugroziti presto, ali daleko od toga da nema motiva. Novak Đoković će ostati prvi na kraju sezone, bez obzira na učinak u Londonu, a ovo je njegov pohod na šestu titulu na završnom turniru. U godini velikog povratka naš teniser želi da stavi tačku na uspešnu sezonu i veliki povratak na sam vrh.

Naš as je protekle sezone osvojio veliki broj trofeja i nagrada, sigurno jedna od njemu najdražih je ona koja dolazi od kolega - nagraza za „povratnika godine". Đoković će dobiti i trofej namenjen igraču koji sezonu završava na broju jedan. Novak peti put u karijeri završava sezonu na prvom mestu, po čemu se izjednačio sa Džimijem Konorsom i Rodžerom Federerom, a uspešniji je samo Pit Sampras, kojem je to pošlo za rukom šest puta.

Povratak na tron nije bio lak, a na početku sezone nije mogao ni da se nasluti ovakav epilog. Novak je početkom sezone operisao lakat. Brzo se vratio na teren, iako su lekari savetovali da malo sačeka, želja je pobedila. Videlo se da nije dovoljno spreman i da mu treba vremena. U junu je bio 22. na ATP listi.

Usledio je veliki povratak, a posle osvojenih turnira na Vimbldonu, u Sinsinatiju, Ju-Es openu i Šangaju uspeo da se izbori za prvo mesto.

Prvi teniser Srbije i sveta Novak Đoković napad na titulu u Londonu kreće mečom protiv Amerikanca Džona Iznera koji se igra u ponedeljak. Turnir se održava se od 11. do 18. novembra.

Đoković i Izner do sada su međusobno susreli 10 puta, a srpski as vodi ubedljivo 8:2. Poslednji put sastali su se još 2015. godine u četvrtfinalu Pekinga, naš teniser je slavio rezultatom 6:2, 6:2.

Pre njih na teren će i preostala dva tenisera iz grupe "Gustavo Kirten" grupe, sastaće se Hrvat Marin Čilić i Nemac Aleksander Zverev.

Turnir u Londonu počinje danas u O2 Areni duelima u grupi „Lejton Hjuit", mečevima Kevin Anderson (Južna Afrika) - Dominik Tim (Austrija) i Rodžer Federer (Švajcarska) - Kei Nišikori (Japan).

Po dva najbolja iz svake grupe izboriće mesto u polufinalu. Za pobedu u grupi dobija se 200 poena, u polufinalu 400, a u finalu 500 bodova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво