Novak prvi do kraja godine, Nadal završio sezonu

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je učešće na završnom turniru u Londonu zbog povrede, što znači da će Novak Đoković sezonu završiti na prvom mestu ATP liste.

Rafael Nadal objavio je da otkazuje nastup na završnom turniru osmorice najboljih igrača sezone u Londonu od 11. do 18. novembra zbog povrede trbušnog mišića i operacije na desnom zglobu, a njegovo mesto zauzeće Džon Izner.

Odustajenjem drugog igrača sveta, Novak Đoković, koji se vratio na čelo ATP liste nakon dve godine, osigurao je da će se zadržati na vrhu i na kraju ove kalendarske godine.

Nažalost, zbog problema s trbušnim mišićem, koji sam osetio prošle sedmice u Parizu, kao i zbog povrede zgloba koju ću morati odstraniti operacijom, prisiljen sam da odustanem.

Nadam se da ću novu sezonu dočekati potpuno spreman, objavio je Nadal na Tviteru i zahavlio se svojim navijačima i prijateljima na podršci.

Poslednji ovogodišnji meč Nadal je odigrao još početkom septembra u polufinalu US Opena, kada je izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra.

Na mastersu u Londonu neće igrati ni Del Potro zbog povrde kolena, a njegovo mesto zauzeo je Japanac Kei Nišikori.

Status prve rezerve sada je preuzeo Rus Karen Hačanov, koji je osvojio titulu u Parizu povedom protiv Novka Đokovića, a druga rezerva je Hrvat Borna Ćorić.

Prema sadašnjem preseku ovogodišnjih uspeha na turnirima I zdravstvenom biltenu najbolje plasiranih tenisera ove sezone, pred publikom u Londonu će nastupiti Novak Đoković, Rodžer Federer, Alekdander Zverev, Kevin Anderson, Marin Čilić, Dominik Tim, Kei Nišikori i Džon Izner.

Završni turnir u Londonu igra se od 11. do 18. novembra. Prenos je na kanalima RTS-a.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи