Novak protiv Čilića u četvrtfinalu Pariza

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu turnira u Parizu sastaje se sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem. Meč počinje u 19.30, možete ga pratiti u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti, a tok na našem portalu.

Posle dve godine Novak se vraća na prvo mesto ATP liste, prethodni meč koji je odigrao kao broj jedan bio je baš protiv tenisera iz Međugorja.

Marin Čilić izgubio je prvih 15 susreta sa Đokovićem, tu crnu seriju prekinuo je baš u pariskom četvrtfinalu 2016. i tako doprineo Novakovom silasku sa prve pozicije, do kojeg je došlo zbog Marijevog ulaska u finale turnira u Gradu svetlosti.

Od tada su se sastali još dva puta, Hrvat je u junu pobedio u tesnom finalu londonskog Kvinsa, što mu je i jedina ovogodišnja titula, a Đoković mu se revanširao dva meseca kasnije u polufinalu Sinsinatija, takođe u tri seta. 

Čilić je osigurao treći uzastopni nastup na završnom turniru u londonskoj O2 areni, ali mu je forma u padu, pa je trenutno sedmoplasirani na ATP listi, a krajem januara bio je na 3. mestu, posle finala Otvorenog prvenstva Australije.

Pokušaće da u velikom stilu i okonča godinu, jer ga čeka finale Dejvis kupa sa Francuzima u Lilu, a pre tri godine bio je tragičar finala sa Argentincima, jer je vodio sa 2:0 i brejkom prednosti u trećem setu protiv Del Potra i ipak ispustio šampionski poen.

Đoković je već poznat po spektakularnim rezultatima u poslednjem mesecu sezone. On je čak tri godine zaredom osvajao i pariski i londonski turnir, od 2013. do 2015. Sada je njegova serija počela već u Sinsinatiju, dobio je 20 mečeva u nizu, a oborio je i lični rekord od 30 uzastopno osvojenih setova. Doduše, ovaj poslednji je trajao samo tri gema, jer mu je Džumhur predao zbog povrede leđa, ali ATP je već zvanično saopštio da je Novak poboljšao svoj rekord koji je pre tri godine napravio u istom periodu sezone, dakle od Njujorka, preko azijske turneje, do Pariza.

On će preuzeti prvu poziciju od Nadala, ali mu je cilj da stekne što veću zalihu pred odlazak u London, jer silno želi da ovu turbulentnu godinu završi kao najbolji na svetu i napravi nezabeležen podvig, imajući u vidu da je pre pet meseci bio na 22. mestu.

Meč Novaka Đokovića i Marina Čilića počinje u 19 sati i 30 minuta, direktan prenos je na Drugom programu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво