Đoković u četvrtfinalu, Džumhur predao meč

Đoković – Džumhur 6:1, 2:1, kraj; predaja. Đoković je prebrodio još jednu prepreku u Parizu, posao mu je bio olakšan jer je Damir Džumhur predao meč zbog povrede. Protivnik našeg tenisera u borbi za polufinale je hrvatski teniser Marin Čilić. Meč je na programu u petak, direktan prenos je na kanalima RTS-a, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.

Novak nastavlja pohod u Parizu. Lako je slomio otpor Džumhura, koji nije imao rešenja za igru našeg tenisera. Tek na momente je uspevao da parira Đokoviću, ipak, nije uspeo ozbiljnije da zapreti, a dovoljan je podatak da u celom meču nije imao nijednu brejk priliku. U finišu prvog seta protivnik se povredio prilikom jednog udarca. Nastavio je meč, ali nakon brejka u ranoj fazi drugog seta, bio je primoran da preda meč. 

Novak je od samog starta nametnuo svoj stil igre. Džumhur je uspeo osvoji uvodni servis. Đoković je nastavio da pojačava i više nije dozvolio protivniku da osvoji servis. Redom je osvajao gemove, a najveća borba vodila se u šestom gemu na servis protivnika. Novak je posle 11 i po minuta uspeo da ga reši u svoju korist.

Potom je usledila pauza kako bi se ukazala pomoć Džumhuru, koji je stegao zube i nastavio meč. Novak je rutinski priveo set kraju – 6:1.

Posle uvodnih gemova u drugom setu, u kojima su teniseri bili sigurni na svoj servis, usledio je servis protivnika, koji Đoković uspeva da reši u svoju korist. Posle toga Džumhur je shvatio da mora da prekine meč zbog povrede.

Rival Đokovića u četvrtfinalu biće hrvatski teniser Marin Čilić, koji je do borbe za polufinale stigao pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimotrovom od 2:0 (7:6, 6:4).  

Tok meča:

14.16 – Kraj meča. Džumhur zbog povrede leđa predaje meč.

14.16 – Na servis protivnika Novak osvaja dve vezane brejk šanse, koristi drugu – 2:1.

14.12 – Oba tenisera osvajaju uvodne servise drugog seta – 1:1.

14.02 – Nastavljen je meč. Novak osvaja svoj servis-gem i stavlja tačku na prvi set – 6:1.

13.58 – Usledila je pauza zbog medicinskog tajm-auta koji je zatražio Džumhur.

13.55 – Novi servis protivnika i naš teniser ponovo osvaja brejk priliku, Džumhur uspeva da se odbrani, izjednačenje. Usledila su još dva izjednačenje posle prednosti za protivnika. Potom Novak nije uspeo da iskoristi još dve brejk šanse. Protivnik je potom propustio prednost, a nakon dvostruke servis greške, naš teniser dolazi do četvrte brejk šanse, a potom i do pete, koju uspeva da iskoristi – 5:1. Gem je trajao 11 i po minuta.

13.41 – Đoković potvrđuje brejk – 4:1.

13.37 – Novak koristi dve vezane dvostruke servis greške protivnika i osvaja dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i dolazi do ranog brejka – 3:1.

13.33 – Naš teniser je ponovo siguran na svoj servis – 2:1.

13.30 – Uz probleme i Džumhur osvaja svoj servis – 1:1. 

13.25 – Novak bez izgubljenog poena osvaja uvodni servis. 

13.22 – Počeo je meč...

13.16 – Prvi će servirati naš teniser.

13.15 – Igrači su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

13.00 – Kraj meča. Čilić – Dimitrov 2:0 (7:6, 6:4), očekujemo da se na terenu uskoro pojave Đoković i Džumhur.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво