Novak nadigrao Sozu, sledi duel sa Džumhurom

Đoković – Soza 2:0 (7:5, 6:1). Novak Đoković je uspešno započeo pohod u Parizu. U drugom kolu nadigrao je Portugalca Žoaa Sozu. Naredni rival našeg tenisera je Damir Džumhur iz BiH. Da bi posle ovog turnira stigao do broja jedan na ATP listi našem asu je potrebno da zabeleži pobedu više od Španca Rafaela Nadala.

Novak Đoković je savladao Portigalca Žoaa Sozu i plasirao se u treće kolo. Protivnik je pružio snažan otpor u prvom setu, konstantno je pretio na Novakov servis, ipak, naš as je kontrolisao te napade, i iskoristi svoje šanse. U drugom setu na terenu je postojao samo Novak Đoković, Soza je tek na trenutke uspevao da parira našem teniseru, ipak to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti.

Novak je silovito ušao u meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka. Portugalac se nije predavao, već u narednom gemu propustio je tri vezane brejk lopte. Ipak Soza uspeva da vrati brejk u sedmom gemu i smanji na 4:3. Novak je prpustio svoje šanse da vrati brejk prednosti, pa je protivnik stigao do izjednačenja.

Nastavljena je velika borba, oba tenisera su pritiskala servis eprotivnika, Portugalac je propustio svoju šansu da stigne do prednosti. U dvanaestom gemu Đoković je iskoristio prvu set loptu na servis protivnika - 7:5.

Naš teniser je odlično započeo drugi set, uz dva brejk ekspresno je stigao do prednosti od 5:0. Potom je rutinski priveo meč kraju za konačnih 6:1 u drugom setu.

Protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu je Damir Džumhur iz BiH. Taj duel na programu je u četvrtak.

Tok meča:

22.23 - Kraj meča. Novak osvaja svoj servis, za konačnih 6:1 u drugom setu.

22.14 - Soza sa nulom osvaja svoj servis 5:1.

22.10 - Soza koristi nekoliko grešaka našeg tenisera i osvaja prvu brejk priliku u drugom setu. Đoković uspeva da se izvuće. Posle još jednog izjednačenja, Soza osvaja i drugu brejk priliku, ponovo se naš teniser brani, a potom osvaja drugu gem loptu, koristi je i vodi sa 5:0.

22.00 - Nakon osvojenog svog servisa Novak dolazi do dva brejka prednosti - 4:0.

21.55 - Naš teniser oduzima servis protivniku i stiže do ranog brejka - 2:0.

21.51 - Đokoivć je siguran na startu drugog seta, 1:0.

21.44 - Na servis protivnika Novak osvaja prvu set loptu, koristi je - 7:5.

21.38 - U narednom gemu Soza dolazi do brejk šanse, naš teniser uspeva da se izvuče, izjendačenje. Novak vezuje još dva poena i osvaja gem, 6:5.

21.32 - Protivnik je siguran na svoj servis, 5:5.

21.28 - Đoković ponovo osvaja gem sa nulom, 5:4.

21.26 - Sada Novak napada i osvaja dve vezane brejk šanse, prpušta ih, izjednačenje. Novak potom propušta još dve brejk lopte. Soza vezuje još dva poena i rešava gem u svoju korist, 4:4.

21.18 - Protivnik ponovo pritiska servis našeg tenisera i opet osvaja tri vezane brejk lopte. koristi prvu i vraća brejk, 4:3.

21.15 - Soza osvaja svoj servis i prekida seriju našeg tenisera - 4:2.

21.10 - U narednom gemu Portugalac uzvraća, dolazi do tri vezane brejk šanse. Novak uspeva da se izvuče, izjednačenje. Usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za Đokovića. Potom naš teniser vezuje još dva poena i rešava gem u svoju korist, 4:1.

21.03 - Novak napada servis protivnika i koristi prvu brejk loptu na meču, 3:1.

20.59 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja servis - 2:1.

20.57 - Portugalac osvaja svoj servis gem, 1:1.

20.54 - Novak bez većih problema osvaja uvodni gem - 1:0.

20.52 - Počeo je meč, prvi je na servisu naš teniser.

20.18 - Kraj meča. Raonić - Tsonga 2:1 (6:7, 7:6, 7:6). Uskoro očekujemo da se na terenu pojave Đoković i Soza.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се