Đoković protiv Soze počinje napad na Pariz

Novak Đoković protiv Portugalca Žoaa Soze počinje nastup na Mastersu u Parizu. Direktan prenos meča je na Drugom programu RTS-a oko 20.00, strim je na RTS Planeti, dok kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Četvorostruki šampion igra na startu pariskog mastersa protiv najbolje rangiranog portugalskog tenisera svih vremena.

Novak Đoković šesti put se sastaje sa Žoaom Sozom, jedinim portugalskim igračem koji je ušao među 50 najboljih na ATP listi. Svaki od 14 setova koje su odigrali pripao je Novaku, poslednji susret bio je pre dva meseca u Njujorku, kada je Đoković pobedio sa 6:3, 6:4, 6:3 u osmini finala, što je i najveći uspeh Soze na grend slemovima.

Teniser iz Gimaraisa ima 29 godina, a osvojio je tri titule u karijeri, ove godine trijumfovao je pred domaćom publikom u Estorilu, ali je na čak 17 turnira u sezoni ispadao u prvom kolu, pa je trenutno na 48. mestu ATP liste i morao je da igra kvalifikacije u Parizu. Savladao je Francuza Barera i Amerikanca Sandgrena, potom u prvom kolu glavnog žreba i Italijana Marka Čekinata sa 7:5 i 6:3.

Đoković je stigao u Grad svetlosti posle 18 uzastopnih pobeda i čak 26 osvojenih setova zaredom. Postavio je nekoliko rekorda u ta dva meseca, u Šangaju je prvi put u karijeri osvojio turnir bez izgubljenog servis-gema i nezaustavljivo juri ka prvom mestu ATP liste, na kome je bio poslednji put pre tačno dve godine, početkom novembra 2016.

Ove nedelje Đoković i Nadal vode bitku za titulu i mesto broj jedan. Ko od njih napravi bolji rezultat u dvorani Bersi, doći će na završni turnir u Londonu kao prvoplasirani, a onda će u O2 areni njih dvojica odlučivati o tome ko je najbolji teniser sveta u 2018. godini. Sve Novakove mečeve do kraja sezone možete da pratite na programima RTS-a.

Duel Đokovića i Soze igra se oko 20 sati, direktan prenos je na Drugom programu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се