Đoković se revanširao Čekinatu u Šangaju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0) savladao Italijana Marka Čekinata. U narednom meču naš najbolji teniser sastaje se u petak sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koji je eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa.

Meč je trajao 70 minuta, a otpor italijanskog tenisera Đoković je slomio osvajanjem veoma neizvesnog i tvrdog prvog seta.

Taj deo igre trajao je 45 minuta, a publika je mogla da vidi veliku borbu i dobru igru. Iako je prethodno propustio nekoliko prilika, Novak u sedmom gemu pravi odlučujući brejk i kasnije osvaja set sa 6:4.

Đoković je u drugom setu dominantan: bez izgubljenog gema dolazi do 2:0 u setovima.

Ovim trijumfom Novak se revanširao Čekinatu za poraz na Rolan Garosu ranije ove godine. 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju sastaće se sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koji je eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6 (7:1).

Biće to osmi duel dvojice tenisera, Đoković vodi sa 6:1, a poslednji je bio u ovogodišnjem finalu Vimbldona kada je Srbin pobedio sa 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).

Meč između Đokovića i Andersona na programu je u petak.

Tok meča: 

10.22 – Kraj meča, 2:0 za Đokovića. Bilo je 6:0 u drugom setu.

10.12 – Novi brejk za Đokovića – 3:0. Srpski as sigurnim korakom ide ka pobedi... 

10.08 – Brejk za Novaka već na startu drugog seta, pa onda i potvrda brejka za 2:0.

09.57 – Završen je prvi set, osvojio ga je Novak sa 6:4. Teškom mukom stečen brejk srpski teniser je uspeo da sačuva do kraja i valorizuje ga osvajanjem prvog dela igre, koji je trajao 45 minuta.

09.48 – Konačno brejk za Novaka! Iako je bilo nekoliko prilika, Đoković uspeva da oduzme servis rivalu u sedmom gemu i povede sa 4:3. 

09.18 – Umalo je Novak uzeo brejk već na startu. Međutim, Čekinato se nekako izvukao iz te situacije, da bi potom srpski as rutinski dobio prvi gem na svoj servis. 

09.12 – Počeo je meč...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи