Zimonjić za RTS: Momci presrećni, ja prezadovoljan

Srbija je posle dva dana tenisa u Kraljevu savladala Indiju sa 3:0 u pobedama i ostala u najjačoj Svetskoj grupi Dejvis kupa. Srpski dubl presrećan zbog pobede, selektor Zimonjić prezadovoljan.

Mladi srpski dubl savladao je favorizovanog protivnika i doneo Srbiji odlučujući bod za trijumf nad Indijom.

"Za mene je najteži bio debi za reprezentaciju. Nikola je imao priliku da igra 'živ' meč, ja sam se borio sa sobom. Nismo briljirali, igrali smo taman da pobedimo. Preplavljen sam emocijama, ovo mi j eprvi meč u Dejvis kupu i odmah pobeda, i to pobeda celog tima. Zahvalio bih se partneru, celom timu... Ne mogu da budem srećniji, najzad smo u Svetskoj grupi", rekao je za RTS debitant Danilo Petrović.

Milojević smatra da je presudio taj-brejk prvog seta.

"Mislim da je taj-brejk prvog seta bio od presudnog značaja. Bili smo malo stegnuti, ali smo počeli da pogađamo neke riterne. Taj momentum nas je odveo u drugi set, posle toga su se stvari događale mnogo lakše. Skunilo smo pritisak sa sebe, videli da možemo i završili posao do kraja", rekao je Nikola Milojević.

Selektor Zimonjić bio je prezadovoljan zbog ubedljivog trijumfa svojih momaka.

"Pre meča sam rekao da su oni (Indijci) blagi favoriti u dublu. Međutim, verovao sam u Daču i Nikolu, bili su odlični na treningu, a danas su držali meč pod kontrolom sve vreme. Možda je moglo da bude lakše u trećem setu, ali uspeli su da naprave brejk kada je bilo najvažnije. Čestitam im na prvoj pobedi za reprezentaciju. Nema lepše stvari, oni su presrećni, ja sam prezadovoljan kao selektor", rekao je Nenad Zimonjić.

Srbija će biti nosilac u narednom meču Dejvis kupa. 

"Za par nedelja ćemo saznati protivnika i gde ćemo igrati. Ako budemo igrali kod kuće, biće to još jedna prilika za domaću publiku da nas gleda. Najvažnije je da smo zdravi, da su svi igrači na raspolaganju, onda postoji šansa i za veći uspeh", rekao je selektor teniske reprezentacije Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво