Dubl doneo treći, odlučujući bod Srbiji

Srbija - Indija 3:0 (7:6, 6:2, 7:6). Teniska reprezentacija Srbije već drugog dana nadmetanja sa selekcijom Indije obezbedila je pobedu protiv Indije. Dubl Nikola Milojević i Danilo Petrović nadigrao je par Saketa Minenija i Roana Bopanu.

Nikola Milojević i Danilo Petrović napravili su veliko iznenađenje i savladali favorizovane Indijce i doneli Srbiji treći bod i ukupnu pobedu nad protivnikom, koja znači opstanak u Svetskoj grupu Dejvis kupa.

Sjajan meč odigrao je mladi srpski dubl. Konstantno su pretili na servis protivnika, stvarali šanse, ipak prvi set je rešen u taj brejku koji su naši teniseri uspeli da reše u svoju korist. 

U drugom setu, možda i najdominantnija igra našeg dubla sa dva brejka dobijaju ovaj period sa 6:2.  U trećem setu Indijci su prvi došli do brejka, ali naši uspevaju da vrate brejk u trenutku kada je protivnik servirao za set. Potom su u taj-brejku napravili preokret i završili meč u tri seta.

U nedelju su na programu dva singl meča koji neće imati takmičarski značaj.

Tok meča:

17.30 - Kraj meča. Srpski dubl je ponovo bolji u taj-brejku (7:4) i dolazi do konačne pobede nad Indijom. 

17.09 - Srpski dubl u devetom gemu osvaja petu brejk loptu u ovom setu, ali je propušta. Potom osvaja i šestu, ali i ona odlazi u nepovrat. Narednu šansu, treću u ovom gemu, naši koriste i vraćaju brejk - 4:5.

16.55 - Naši teniseri propuštaju nekoliko brejk šansi. Indijci u šestom gemu koriste svoju drugu brejk loptu i vode sa 4:2 u trećem setu.

16.29 - Kraj drugog seta. Naš dubl osvaja drugi set sa 6:2 i nalazi se na korak od konačne pobede.

16.27 - Srpski dubl ponovo oduzima servis protivnicima i vodi sa 5:2 u drugom setu.

16.03 - Na startu drugog seta Srbija dolazi do brejka prednosti - 1:0.

15.57 - Kraj prvog seta. Srpski dubl je bio bolji u taj-brejku prvog seta i iskoristio je drugu set loptu - 7:5 u taj-brejku. Srbija vodi sa 1:0.

15.39 - Nova brejk šamsa za Milojevića i Petrovića u osmom gemu, međutim indijci uspevaju da se odbrane i osvoje gem, 4:4.

15.36 - Oba para osvajaju svoje servise, jedinu brejk priliku propustio je naš dubl, 4:3.

15.14 - Meč su servisom otvorili naši teniseri.

15.01 - Ekipe nastupaju u sastavima: Srbija - Nikola Milojević i Danilo Petrović igraju protiv Saketa Minenija i Roana Bopane.

15.00 - Igrači Srbije i Indije su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво