Kako je Nole od gubitnika ponovo postao favorit

Svetski mediji i društvene mreže još bruje o trofeju Novaka Đokovića na Ju-Es Openu. Noć za pamćenje, prekretnica u karijeri, povratak kralja - samo su neki od naslova kojima se opisuje pobeda u Njujorku. Skok na treće mesto na ATP listi, međutim, ujedno je iznenađenje za mnoge koji su pre samo nekoliko meseci Đokovića otpisali. Kako je Nole od gubitnika ponovo postao favorit?

Snagom Spartanca osvojio je treću titulu na Flešing Medouzu. Ni kiša ni preglasna podrška Del Potru, nisu sprečile Novaka Đokovića da savlada najboljeg prijatelja među kolegama.

"Kako je krenuo Ju-Es open, kako je turnir tekao, Đoković je delovao sve sigurnije i ljudi su prosto primetili da kod njega postoji novi nivo fokusa i preciznosti - u isto vreme je više relaksiran a opet i više koncentrisan, našao je način da spoji te kvalitete. On je prosto mleo ljude." istakao je Vlada Olić, saradnik Internet portala RTS-a.

"Igra koju igra je fantastična, čak je ta neka povreda i operacija i promena tehnike servisa pomogla, pa sad ima najbolji servis tokom karijere koji je imao, i dodatni motiv da se ponovo dokaže svetu i svima koji su ga osporavali.", primećuje Goran Bubanj teniski stručnjak.

A osporavali su ga i struka i navijači. Mnogi od njih zbog saradnje sa Pepeom Imazom i načinom ishrane. Brojni porazi i kritike, međutim, pali su u senku ovogodišnjih titula.

"Suština je bila da je Novak bio preopterećen u vreme kada je sve osvojio, da nije napravio pauzu na vreme i da je došla povreda. On je vratio tu svoju mentalnu snagu i to se videlo apsolutno u Sinsinatiju, a na Ju-Es openu u svakom poenu, u svakom gemu." zaključio je Goran Bubanj.

Pobedom u Njujorku sustigao je svog idola Pita Samprasa po broju osvojenih grend slemova. Sada ih ima 14 - tri manje od Nadala, i šest manje od Federera. Stručnjaci veruju da te brojke za Novaka nisu nedostižne. U trci sa Švajacarcem prednost su mu godine. Sa kojim adutima će pred vršanjaka Španca?

"Nadal već dugo nije osvojio jedan GS van šljake, dakle njemu ostaje Rolan Garos kao podloga gde je spektakularan favorit svaki put kad igra, ali šljaka je samo jedan GS godišnje. Videlo smo svi Nadal ima probleme sa kolenima i ko zna kako će se to završiti.", Vlada Olić.

"U periodu od par godina koje sigurno može da igra na ovakvom nivou - to nije ništa nedostižno. To je praktično tri godine po dva grend slema, ali mislim da on to može i brže." Goran Bubanj.

Čekajući nove titule, Novak je poslednju proslavio sa Njujorčanima, i to u metrou. Sa pobednicom u ženskoj konkurenciji, Naomi Osakom, putnike je iznenadio krofnama.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво