Đoković: Treba da se fokusiram na svoju igru

Bivši šampioni Ju-Es opena, Novak Đoković i Huan Martin del Potro, sastaju se prvi put u finalu Grend slema.

Del Potro se vratio na mesto najvećeg uspeha iz 2009. godine, dok se Đoković bori za 14. Grend slem trofej, treći u Njujorku.

"Treba da se usredsredim na svoju igru, manje na njega... Naravno treba da se pripremim za Del Potra, koji je jako kvalitetan protivnik i igra tenis života u poslednjih 15 meseci. Očigledno, njegova dva najjača oružja su prvi servis i forhend. Igrali smo do sada četiri puta na Grend slem turnirima i sva četiri puta sam pobedio, tako da iskustvo i bolja fizička sprema može da mi ide u korist ako se igra u tri dobijena seta", rekao je Đoković.

"Biće težak meč, zato što smo bliski prijatelji. Novak igra odlično, osvojio je Vimbldon i favorit je u finalu, ali tako je bilo i sa Federerom kada sam ga pobedio pre devet godina. Pokušaću da napravim novo iznenađenje", rekao je Del Potro.

Mats Vilander je pre 30 godina osvojio Ju-Es open i postao svetski broj jedan. Već godinama je teniski komentator i gledao je svih sedam Đokovićevih njujorških finala.

"Novak je u nekim od tih finala delovao umorno, sada je svež i iztuzetno motivisan. Titula na Vimbldonu, koju možda ni sam nije očekivao, donela mu je ogromno samopouzdanje, i sada igra još bolje nego u Londonu. Mislim da će Đoković pobediti u četiri seta", rekao je Vilander.

Đoković vodi sa 14:4 u pobedama, a prvi ovogodišnji duel sa Del Potrom možete gledati na našem Prvom programu od 22 sata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара