Đoković nadigrao Del Potra za novu titulu u Njujorku

Đoković – Del Potro 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) Novak Đoković je savladao Argentinca Huana Martina del Potra u finalu Ju-Es opena i po treći put osvojio prestižnu titulu. Ovo je našem teniseru 14 Grend slem titula u karijeri, kojom se izjednačio sa Pitom Samprasom na trećem mestu večite liste. Prvo mesto drži Rodžer Federer sa 20 trofeja, drugi je Rafael Nadal sa 17 trofeja. Ovim trijumfom Đoković se vratio na treće mesto na ATP listi.

Fantastičan meč odigrali su Đoković i Del Potro, publika je mogla da uživa u velikoj borbi, sjajnim poenima, „nemogućim" potezima. Novak je uspeo da iskontroliše najače oružje protivnika - silovit forhend, nekoliko puta upustio se u dugu razmenu forhend dijagonalama i uspevao da osvoji poene, što je dodano povećako samopouzdanje našeg tenisera. Na kraju Novak je stigao do velike pobede i titule.

Ravnopravna igra u prvom setu. Sugurni servisi na obe strane sve do rezultata 4:3 za našeg tenisera. Tada je Novak iskoristio prvu brejk loptu na meču i oduzeo servis Argentincu. Potom je naš teniser bio siguran na svoj servis i dobio je prvi set sa 6:3. Del Potro nije uspeo da osvoji nijednu brejk priliku u prvom setu koji je trajao 44 minut igre.

Novak je nastavio da dominira i na startu drugog seta. U prvom gemu propustio je dve brejk šanse. Propušteno je nadoknadio u trećem gemu kada je iskoristio jedinu brejk priliku. Potom je bio siguran na svoj servis i potvrdio brejk, 3:1. Međutim, tada se budi Argentinac i uz brejk osvaja naredna tri gema i preokreće na 4:3.

Usledio je gem koji je trajao 20 minuta. Del Potro je propustio tri brejk šanse. Novak je uspeo da se vrati u gem i set i posle čak osam izjednačenja osvoji gem 4:4.

Potom su oba tenisera osvojila svoje servise pa je set rešen u taj-brejku. Naš teniser je na startu došao do mini-brejka, međutim Argentinac osvaja oba Novakova servisa. Nastavljena je velika borba, Đoković je preokrenuo rezultat i poveo sa 4:3.

Naš teniser je novi mini-brejk osvojio i poveo sa 5:4. Potom je na svoj servis osvojio oba poena i rešio taj-brejk u svoju korist sa 7:4.

Novak je u četvrtom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku i došao do prednosti od 3:1. Argentinac je već u narednom gemu uspeo da vrati brejk, a potom i da izjednači na 3:3. To je bilo sve što je Del Potro useo da uradi na ovom meču. Novak uz još jedan brejk osvaja naredna tri gema i stavlja tačku na set i meč - 6:3 u trećem setu.

Tok meča:

01.38 - Kraj meča. Đoković osvaja svoj servis za konačnih 6:3 u trećem setu.

01.32 - Na servis Argentinca Đoković osvaja dve vezane brejk lopte. Koristi prvu i vodi sa 5:3. Novak ima priliku da na svoj servis stavi tačku na ovaj meč.

01.27 - Novak osvaja svoj servis 4:3.

01.22 - Argentinac osvaja svoj servis i dolazi do izjednačenja - 3:3.

01.17 - Sada Del Potro preti i stiže do brejk šanse, koju koristi i vraća brejk - 3:2.

01.06 - U četvrtom gemu Novak je napao servis protivnika. Upeva da osvoji brejk loptu. Argentinac se brani, izjednačenje. Novak je neumoljim i posle duge razmeneosvaja i drugu priliku. Koristi je vodi sa 3:1.

00.50 - Đoković dobija uvodni gem trećeg seta - 1:0.

00.39 - Novak je bio sigurniji u taj-brejku - 7:4. Set je trajao 96 minuta igre.

00.27 - Oba tenisera dobijaju svoje servise. Sledi taj-brejk.

00.18 - Novak lako osvaja svoj servis - 5:5.

00.14 - Argentinac je potom bio siguran na svoj servis 4:5.

00.10 - Đoković prekida seriju protivnika i posle velike borbe osvaja svoj servis, iako se susreo sa tri brejk lopte u gemu koji je traja 20 minuta i imao čak osam izjednačenja - 4:4.

23.47 - Argentinac dobija servis bez izgubljenog poena - 3:4.

23.44 - Nakon osvojenog svog servisa Del Potro dolazi do brejk šanse. Novak uspeva da se izvuče, izjednačenje. Potom Argentinac osvaja drugu šansu. Koristi je i vraća brejk - 3:3.

23.31 - Đoković dobija svoj servis i time potvrđuje brejk - 3:1.

23.25 - Naš teniser ponovo dolazi do brejk prilike - 30:40. Koristi je i sada ima brejk prednosti - 2:1.

23.20 - Novak bez većih problema osvaja svoj servis gem - 1:1.

23.16 - Naš teniser pritiska servis protivnika na startu drugog seta. Posle 0:30, protivnik je uspeo da se izvuče. Ipak, nakon izjednačenja Novak dolazi do brejk šanse, propušta je.  Nakon izjednačenja osvaja novu priliku, ali i ona odlazi u nepovrat. Potom Argentinac vezuje dva poena i osvaja uvodi gem drugog seta - 0:1.

23.04 - Đoković je siguran na svoj servis i dobija prvi set sa 6:3.

23.00 - Delpo dolazi do 40:0 na svoj servis, međutim, Novak preokreće i osvaja prvu brejk prilike na meču. Koristi je i vodi sa 5:3. Naš teniser ima priliku da na svoj servi reši prvi set.

22.53 - Obojica nastavljaju sa odličnim servisima, za sada bez brejk prilike na obe strane - 4:3.

22.45 - Oba tenisera osvajaju svoje servise - 3:2.

22.35 - Delpo je napao servis našeg tenisera, stigao do 0:30. Međutim, Đoković uspeva da se izvuče i nakon jednog izjednačenja osvoji gem na svoj servis - 2:1.

22.29 - Protivnik osvaja gem bez izgubljenog poena - 1:1.

22.26 - Novak dobija uvodni gem na meču - 1:0.

22.21 - Meč je servisom otvorio naš teniser.

22.14 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Del Potro i izabrao je da prvi prima servis.

22.12 - Igrači su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo počeak meča.

22.00 - Meč počinje za desetak minuta.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво