Đoković: Blizu sam planinskog vrha; Del Potro: Novak favorit

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle pobede nad Japancem Keijem Nišikorijem za finale na Ju-Es openu, izjavio je da ne vidi granice i da želi da bude još bolji na terenu. Del Potro, kome je svetski broj jedan Rafael Nadal zbog povrede predao polufinale, nema dilemu ko je favorit u finalu.

Đoković je osmi put u karijeri izborio finale na grend slemu u Njujorku trijumfom nad Nišikorijem – 6:4, 6:3, 6:2 i za treći trofej boriće se sa Huanom Martinom del Potrom.

"Bitno mi je bilo da se izborim sa emocijama, ljudska smo bića, emocije su jake i moramo da ih kontrolišemo. Čast mi je što igram tenis i što sam ponovo uradio dobru stvar, jedva čekam finale", rekao je Đoković posle meča.

On je poručio da je gladan uspeha i da ispred sebe uvek postavlja visoke ciljeve.

"Kao i hiljade drugih tenisera, trudim se da budem najbolji što mogu, radim naporno svakog dana. Svaki put kad ostvarim nešto veliko osećam da je ispred mene novi planinski vrh koji moram da osvojim. Ne vidim granice", istakao je Đoković.

Kaže da Del Potra veoma poštuje bez obzira na znatno bolji međusobni skor – 14-4.

"Nikada se nismo sreli u finalu grend slema, to je novost, ali smo igrali 18 puta jedan protiv drugog. On je vrhunski teniser i uveren sam da će biti uzbudljivo finale", dodao je.

Del Potro, kome je svetski broj jedan Rafael Nadal zbog povrede predao polufinale pri vođstvu Argentinca od 7:6 (7:3), 6:2, nema dilemu ko je favorit.

"Biće to težak zadatak. Sigurno je da obojica jako želimo pobedu, Novak je već osvojio Vimbldon i igra jako dobro. On je favorit", zaključio je Del Potro.

Finale je na programu u nedelju od 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво