Đoković poražen od Cicipasa

Đoković – Cicipas 1:2 (3:6, 7:6, 6:3). Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u trećem kolu Rodžers kupa u Torontu od Grka Stefanosa Cicipasa.

Cicipas je bolje ušao u meč. Nakon osvojenog svog servisa, zapretio je i na Novakov. Novak je redom spašavao tri brejk lopte i na kraju posle velike borbe usepo da osvoji svoj servis gem. Ispostavilo se, odlučujući je bio šesti gem, kada je Cicipas uspeo da iskoristi treću, od tri vezane brejk šanse i stigne do prednosti, koju je uspeo da sačuva do kraja seta - 6:3 u prvom setu.

Ravnopravna borba u drugom setu. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, bez brejk prilike u prvih osam gemova. Onda je zapretio Cicipas osvojivši dve vezane brejk šanse, Novak uspeva da se izvuče i sa četiri vezana poena osvoji gem i povede sa 5:4.

Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set rešen u taj brejku. Novak je prvi stigao do mini-brejka. Koji je uspeo da sačuva i dođe do tri vezane set lopte. Prve dve na servis protivnika nije iskoristio. Na svoj servis osvaja poen i rešava taj-brejk u svoju korist sa 7:5 i dolazi do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Cicipas je krenuo veoma dobro, nakon lako osvojenog svog servis gema, stigao je Grk i do brejka i prednosti od 2:0. Novak je imao šansu da vrati brejk u narednom gemu, ali uprkos dve brejk lopte to mu nije pošlo za rukom, pa je Cicipas vodio 3:0.

Novak je pokušavao da se rezultatski vrati u igru, ali Grk to nije dozvoljavao odličnim servisom, ali i generalno ostalim udarcima, pa je uspeo da slavi i prođe u narednu fazu takmičenja.

Protivnik Cicipasa biće bolji iz duela Medvedev – Zverev. 

Ovako je protekao meč: 

22.14 – Kraj meča, pobeda Cicipasa nad Đokovićem od 2:1 u setovima.

22.12 – Produžio je meč Novak, Cicipas vodi sa 5:3 i servira za pobedu.

22.08 – Grk vodi sa 5:2, Đoković servira za opstanak u meču.

22.02 – Po jedan osvojen servis gem beleže oba tenisera, pa je rezultat 4:1 za Cicipasa.

21.53 – Cicipas potvrđuje brejk, uprkos tome što je Novak imao dve brejk lopte, Grk vodi sa 3:0.

21.48 – Nakon osvojenog svog servis gema, Cicipas dolazi do brejka i prednosti od 2:0 u trećem setu.

20.38 - Đoković je bio sigurniji u taj-brejku. Uspeo je da oduzme jedan servis protivniku i sačuva prednost do kraja ovog perioda koji je rešio u svoju korist sa 7:5. Sledi treći, odlučujući set.

20.31 - Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku.

21.14 - Prvi je u drugom setu zapretio Cicipas u devetom gemu kada je stigao do dve brejk lopte. Novak uspeva da se izvuče i stigne do izjednačenja. Potom vezuje još dva poena i vodi sa 5:4.

21.05 - Teniseri neumoljivi na svoj servis, za sada bez brejk prilika u drugom setu - 4:3.

20.50 - Oba tenisera sigurna na svoj servis - 2:1.

20.44 - Novak siguran na startu drugog seta - 1:0.

20.38 - Novak nije uspeo da vrati brejk i Grk osvaja prvi set sa 6:3.

20.25 - U šestom gemu ponovo je zapretio protivnik. Grk osvaja tri vezane brejk šanse. Koristi treću za brejk prednosti - 2:4.

20.16 - Novak sa nulom osvaja svoj servis - 2:2.

20.08 - Nakon osvojenog svog servisa Cicipas je zapretio na servis našeg tenisera, osvojio je brejk loptu. Novak uspeva da se izvuče. Grk osvaja i drugu šansu. Snažnim servisom naš teniser uspeva da se odbrani. Međutim, protivnik osvaja i treću brejk priliku, usledio je as servis Đokovića. Potom Novak vezuje još dva poena i osvaja svoj uvodni servis - 1:1.

20.00 - Počeo je meč, prvi je na servisu Cicipas.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво