Đoković i Anderson u finalu Vimbldona

Novak Đoković i Kevin Anderson igraju finalni meč na Vimbldonu. Meč na Centralnom terenu počinje u 15.00 časova. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, uz strim na RTS Planeti. Kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu.

Novak Đoković protiv Kevina Andersona igra peto finale na, mnogi smatraju, najvažnijem teniskom turniru – Vimbldonu.

Novak je tri puta slavio u finalima (2011, 2014, 2015.), dok je samo jednom poražen, 2013. godine od Endija Marija.

Đoković se istovremeno bori za svoj 13. grend slem trofej u karijeri, dok njegov protivnik na drugoj strani nema toliko iskustva na najvažnijim turnirima u svetu tenisa.

Andersonu je plamasn u finale Vimbldona najbolji rezultat u karijeri, uz finale na prošlogodišnjem Ju-Es openu.

Đoković je u karijeri osvojio 68 titula, Anderson samo četiri, iako je godinu dana stariji od srpskog tenisera.

Đoković i Anderson odigrali su šest međusobnih mečeva, a Anderson je zabeležio samo jednu pobedu i to 2008. godine na Mastersu u Majamiju.

Novak je Južnoafrikanca već dva puta dobijao na Vimbldonu i to 2011. i 2015. godine i oba puta je uspevao da podigne trofej u Londonu.

Anderson je u četvrtfinalu eliminisao Rodžera Federera, posle preokreta od 0:2 do 3:2, dok je u polufinalu, posle pravog teniskog maratona, savladao Džona Iznera sa 3:2.

Đoković je u četvrtfinalu bio bolji od Keija Nišikorija sa 3:1, dok je u polufinalu, posle dva dana tenisa, bio bolji od Rafaela Nadala rezultatom 3:2.

Finalni vimbldonski meč između Novaka Đokovića i Kevina Andersona na programu je u nedelju od 15.00 časova. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, uz strim na RTS Planeti. Kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво