Đoković: Emocija na pretek, ovo je meč zbog koga igrate tenis

Đoković je nakon veličanstvenog trijumfa protiv Nadala u polufinalu Vimbldona (3:2) rekao da jednostavno ima previše emocija. Vratio se na velika vrata na pozornicu svetskog tenisa. Zna šta ga čeka u finalu, ali ide korak po korak, prvo malo da uživa u ovom trenutku, a posle će razmišljati o finalu.

Neposredno posle meča vidno uzbuđen zbog činjenice da se ponovo vratio onaj stari Novak i samog plasmana u finale, teško pronalazio prave reči da se izrazi o stanju u kome se nalazi. Svestan je da je bila mala razlika između pobede i poraza, ali za takve mečeve se živi.  

Samo si pogledao prema boksu kod meč poena, kakav je osećaj vratiti se?

„Teško je izabrati prave reči. Prolaziti kroz neki fleš-bek, kroz sve ono što sam prošao da bi se vratio ovde. Jedan od najdužih mečeva koje sam ikada igrao u dva dana. Jednostavno ima previše emocija", rekao je Novak neposredno posle meča.

Da li si svestan koliko je ovo specijalan meč, nakon povratka posle povrede?

„Da, veoma specijan. Bilo je jasno da samo nekoliko malih detalja deli dva igrača. Znao sam da je veoma, veoma blizu. Ovo su mečevi za koje živite i zbog kojih igrate tenis", dodao je Novak.

Da li si uspeo da se naspavaš i odmoriš između dva dela meča?

„Da. Ako to možete da nazovete spavanjem. Adrenalin je veliki, vrlo brzo se vraćate na teren, nije lako opustiti se i smiriti. Potrebno je dosta vremena da se zaspi, kasno noću, pa onda rano ujutru ustajanje, ali to je izazov i uspeva se", nastavio je naš teniser.

Kevin Anderson je sledeći izazov, igrao je mnogo tenisa da bi se našao u finalu.

„Nadam se da ćemo prvo uspeti da izađemo na teren, da bi smo igrali u tom finalu. Igrao je mnogo u prethodnih nekoliko dana, ali je imao dan pauze, što znači mnogo. Voleo bih da sam ja imao taj dan pauze. Tako je, kako je, ali finale Vimbldona je veliko ostvarenje za mene. Pokušavam prvo to da svarim, da uživam, pa ću posle razmišljati o finalu", zaključio je Đoković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво