Đokoviću teniski klasik i finale Vimbldona

Đoković – Nadal 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8). Naš teniser se vratio na veliku scenu svetskog tenisa. Novak Đoković je posle maratonskog meča koji je trajao dva dana i više od pet sati igre uspeo da savlada Španca Rafaela Nadala i plasira se u finale Vimbldona gde ga očekuje duel sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom. Meč je na programu u nedelju od 15.00 časova. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti.

Finale pre finala. Pravi klasik za teniske sladokusce. Publika je dva dana i više od pet sati igre uživala u vrhunskom tenisu koji su priredili Đoković i Nadal. Pregršt predivnih poteza, drop šotova, paralela, dijagonala, „nemogućih" poteza, sve to pokazali su pravi majstori ove igre. Na kraju obojica su podignute glave izašla sa stadiona, a jedan je morao da izađe sa terena kao pobednik, a to je ovoga puta bio naš Novak Đoković, da je bilo suprotno ne bi bilo nezasluženo.

Raduje sjajna igra našeg tenisera na ovogodišnjem Vimbldonu, ponovo je Novak onaj stari. Jak, snažan i izdržljiv, maksimalno fokusiran. Emocija je proradila, a engleska trava očigledno je probudila u njemu "zver" koja je spavala. Sledi finale i borba sa Kevinom Andersonom.

Srpski teniser je osvojio prvi set nakon 48 minuta igre, a ključni momenat dogodio se u sedmom gemu, kada je oduzeo servis Nadalu i priveo prvi set kraju rezultatom 6:4. Španac se furiozno vratio u drugom setu u kom je znatno podigao nivo igre i sa 6:3 izjednačio na 1:1.

Treći set bio je spektakularan - oba tenisera igrala su dobro na svoj servis pa nije viđen brejk, već je set otišao u taj-brejk.

U taj-brejku viđene su majstorije oba tenisera, koji su koristili i poslednje atome snage kako bi opstali u setu.

Nadal je čak tri puta imao set loptu i igrao neverovatan tenis, ali je srpski teniser u tim trenucima igrao možda i najkoncentrisanije, uspeo da se odbrani, a potom i bravurama kao u najboljim mečevima karijere uspeo da dođe do set lopte i iskoristi je.

Po završetku trećeg seta meč je prekinut.

Nastavak meča, kao da nije ni bio prekidan. Velika borba od prvog poena. Prvi gem na servis Nadala trajao je petnaest minuta igre. Novak je propustio dve brejk prilike, a posle ukupno šest izjednačenjea protivnik uspeva da se izvuče i osvoji gem. Potoma Španac uspeva da oduzme servis Đokoviću.

Novak vraća brejk u petom gemu, a potom stiže do izjendačenja - 3:3. Nadal ponovo uspeva da stigne do breka prednosti i povede sa 5:3. U narednom gemu Novak propušta tri vezane brejk šanse, i dozvoljava protivniku da se izbori za peti set - 6:3.

Izjednačena borba u odlučujućem setu. Oba tenisera osvajaju svoje servis gemove. Tek u finišu seta viđene su prve brejk prilike, prvo je naš teniser propustio jednu, a u narednom gemu Nadal dve vezane brejk šanse - 5:4 za Đokovića. Potom oba tenisera osvajaju svoje servise - 6:6.

Kako u petom setu nema taj-brejka, igralo se na razliku, dok jedan od tenisera ne dođe do dva gema razlike. Može se reći dok jednom od igrača za kratko ne popusti koncentracija.

Nadal je zapretio u 15. gemu kada je imao dve vezane brejk šanse. Uspeo je Novak da se izvuče, ali je Španac stigao do treće šanse, posle duge razmene, naš teniser sjajnim udarcem uspeva da se odbrani. Posle velike borbe i još tri izjednačenja nakon prednosti za našeg tenisera, Đoković uspeva da osvoji gem - 8:7.

Već u narednom gemu naš teniser osvaja prvu meč loptu, ali Nadal uspeva da se odbrani, a potom i osvoji svoj servis, 8:8.

Novi servis Nadala bio je i presudan u ovom meču, Novak je stigao do tri vezane brejk šanse, iskoristio je prvu i osvojio gem set i meč - 10:8 u odlučujućem setu. 

Tok meča:

16.32 - Kraj meča. Na servis Španca naš teniser odvaja tri vezame meč lopte,  koristi prvu i osvaja odlučujuću set sa 10:8.

16.24 - Na servis Nadala, Novak osvaja prvu meč loptu, protivnik uspeva da se odbrani - 8:8. 

16.16 - Pri rezultatu 7:7, na servis Đokovića, Nadal osvaja dve vezane brejk prilike, sjajni servisi i naš teniser uspeva da se izvuče - 40:40. Novak uspeva da spasi još jednu šansu za protivnika. Usledila su još tri izjednačenja posle prednosti za našeg tenisera.  Potom naš teniser vezuje dva poena i osvaja gem - 8:7.

15.58 - Đoković bez problema osvaja svoj servis gem 7:6.

15.55 - Nadal, takođe, lako osvaja svoj servis 6:6.

15.51 - Đoković je siguran na svoj servis - 6:5. 

15.47 - Na servis protivnika naš teniser napada - 0:30. Nadal uspeva da se izvuče - 30:30. As servis i Španac ima gem loptu. Još jedan odličan servis za 5:5.  

15.43 - Sada Nadal preti i osvaja dve vezane brejk šanse. Naš teniser se brani sjajnim servisima - 40:40. Potom Novak vezuje još dva poena i osvaja gem - 5:4.

14.35 - Prvi gem na razliku u petom setu na servis Nadala pri vođstvu Novaka od 4:3. Naš teniser uz malo sreće dolazi do prve brejk šanse u petom setu. Protivnik se brani sjajnim servisom. Potom vezuje još dva poena i osvaja gem - 4:4.

15.25 - Oba tenisera osvajaju svoje servise, 3:3.

15.10 - Iako je naš teniser imao 0:30, Nadal vezuje četiri poena i osvaja gem - 1:1.

15.05 - Novak je siguran na startu petog seta, osvaja gem bez izgubljenog poena - 1:0.

15.00 - Kraj četvrtog seta. Đoković se ne predaje, osvaja tri vezane brejk šanse, u gemu kada je Nadal servirao za set. Španac uspeva da se izvuče i stigne do izjednačenja. Potom Španac vezuje još dva poena i osvaja gem i set - 6:3.

14.54 - Na servis Novaka, Nadal koristi drugu brejk šansu i ponovo ima brejk prednosti - 3:5.

14.44 - Još jedan lagan gem za našeg tenisera - 3:3.

14.39 - Na servis protivnika Đoković osvaja dve vezane brejk šanse. koristi prvu i vraća brejk - 2:3.

14.35 - Novak odbovara istom merom, 1:3.

14.33 - Nadal osvaja gem bez izgubljenog poena - 0:3.

14.29 - Sada Nadal preti na servis Đokovića, 0:30, potom stiže i do dve vezane brejk prilike. Koristi prvu, 0:2.

14.25 - Nastavljena je velika borba, Novak je odmah zapretio i stigao do prve brejk šanse. Odličnim servisom Nadal uspeva da se odbrani. Usledila su još dva izjednačenja nakon prednosti za protivnika. Potom naš teniser osvaja drugu brejk priliku, ali i ona odlazi u nepovrat, izjednačenje broj pet. Novo izjednačenje posle prednosti za Španca. Potom Rafa vezuje još dva poena i osvaja gem - 0:1.  

14.10 - Nastavljen je meč, četvrti set servisom je otvorio Rafael Nadal. 

14.03 - Igrači su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo nastavak meča.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво