Novak bolji od Edmunda za osminu finala Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:1 po setovima (4:6, 6:3, 6:2, 6:4) i plasirao se u osminu finala Vimbldona. Protivnik u narednom meču biče mu Karen Kačanov.

Đoković je uspeo da savlada 17. tenisera sveta nakon skoro tri sata igre i to nakon preokreta, pošto je prvi set pripao Britancu rezultatom 6:4.

Ipak već u drugom setu znatno je podigao nivo igre srpski teniser, došao do brejka u pravo vreme, potom potvrdio brejk i izjednačio na 1:1.

Osvajanje drugog seta znatno je olakšalo dalji tok meča Đokoviću, koji je uspeo dva puta da dođe do brejka i ubedljivo sa 6:2 osvoji treći set i povede sa 2:1.

Četvrti set doneo je dosta nervoze na obe strane, Novak je emotivno doživljavao svaki poen, pogotovo nakon što je u nekoliko navrata protivnik imao sreće, ali i pomoć sudijskih odluka.

Đoković je ipak dokazao neosporni kvalitet i dodao gas do kraja susreta, došao do brejka u devetom gemu seta, da bi u desetom odlično servirao i as udarcem završio meč.

Naredni protivnik Đokovića u osmini finala biće ruski teniser Karen Kačanov.

Ovako je protekao meč: 

21.03 – Kraj meča, pobeda Novaka Đokovića nad Edmundom od 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:2, 6:4).

21.00 – Brejk Novaka u devetom gemu četvrtog seta. Srpski teniser vodi sa 5:4 i serviraće za pobedu u šesnaestini finala.

20.50 – Bez brejka u četvrtom setu, rezultat je 4:3 za Britanca. Neverovatna scena dogodila se kada je Novak na dve brejk lopte poslao odličan dropšot, loptica je dva puta udarila u podlogu, nakon čega ju je Edmond poslao u polje Đokovića i to u aut. Sudija nije video nijednu od dve situacije, pa je poen pripao Britancu, koji na kraju osvaja servis gem.

20.20 – Đoković osvaja treći set sa ubedljivih 6:2 i u setovima vodi sa 2:1.

20.17 – Drugi brejk Đokovića u trećem setu, u kojem ima prednost od 5:2, Edmund servira za opstanak u ovom delu igre.

19.54 – Srpski teniser potvrdio je brejk osvojivši servis gem, prednost u korist Đokovića u trećem setu iznosi 2:0.

19.50 – Novak brejkom počinje treći set. 

19.41 – Đoković osvaja drugi set rezultatom 6:3.

19.37 – Prvi brejk Đokovića na meču, koji će servirati za osvajanje prvog seta.

19.02 – Prvi gem drugog seta pripada Đokoviću, koji je sigurno servirao.

18.58 – Edmund osvaja prvi set rezultatom 6:4. 

18.52 – Smanjuje Novak na 4:5, Edmund servira za osvajanje prvog seta.

18.50 – Dugačak gem koji pripada Edmundu koji vodi sa 5:3. Britanac je potvrdio brejk, pa će Đoković servirati za opstanak u prvom setu.

18.40 – Velika borba na Novakov servis u sedmom gemu posle tri spaseme brejk lopte, naš teniser nije uspeo da se izvuče i protivnik stiže do brejka 3:4.

18.30 – Oba tenisera osvajaju svoje servise - 3:3.

18.15 – Na servis Edmunda Novak osvaja dve vezane brejk šanse, ne koristi ih. Potom protivnik vezuje još dva poena i osvaja gem - 1:1.

18.10 – Novak lagano osvaja uvodni gem 1:0.

18.08 – Počeo je meč ...

18.00 – Meč će servisom otvoriti Novak Đoković.

17.50 – Završen je meč Kerber - Osaka 2:0 (6:2, 6:4). Očekujemo da se na Centralnom terenu uskoro pojave Đoković i Edmund.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво