Đere poražen od Kližana u prvom kolu Rolan Garosa

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u meču prvog kola na Rolan Garosu od Slovaka Martina Kližana sa 1:3 (6:7, 6:4, 6:7, 1:6).

U duelu koji je trajao tri sata i 27 minuta mladi srpski teniser odigrao je odličan meč izgubivši dva seta u taj-brejku istovetnim rezultatom (8:6).

Đere je pružio jak otpor teniseru koji je nedavno pobedio i Novaka Đokovića, dva puta je bio blizu da osvoji više od jednog seta, ali je propustio šanse u taj-brejkovima, posebno u prvom kada nije iskoristio set loptu.

Kližan se u drugoj rundi sastaje sa Gaelom Monfisom iz Francuske.

Prethodno se Viktor Troicki povukao sa turnira baš pred otvaranje gren slema protiv Grigora Dimitrova. Troicki i Bugarin je trebalo da otvore Rolan Garos na glavnom terenu "Filip Šatrije", a Srbina je zamenio "laki luzer" Mohamed Safat iz Egipta. Troicki je prethodno odustao i od kvalifikacija na mastersu u Rimu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković startuje u ponedeljak oko 13 sati na Rolan Garosu mečom protiv Brazilca Rodžerija Dutre da Silve. Njih duel na stadionu "Filip Šatrije" na programu je kao drugi, posle meča Petre Kvitove (Češka) i Veronike Cepede Rojg (Paragvaj).

Otprilike u isto vreme na teren izlazi i Dušan Lajović protiv Čeha Jirija Veselog na terenu broj pet, kao i u ženskoj konkurenciji Aleksandra Krunić protiv Kineskinje Šuai Peng.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво