Rafael Nadal, kralj rimske šljake

Španski teniser Rafael Nadal pobednik je Mastersa u Rimu pošto je u finalnom meču savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 (6:1, 1:6, 6:3). Špancu je ovo osma titula na rimskoj šljaci.

Nadal je do titule došao posle dva sata i šest minuta igre, ali i više prekida zbog kiše.

Špancu je osvojio svoj osmi trofej na turniru u Rimu, a 78. titulu u karijeri.

Finalni duel bio je pun preokreta, a Zverev je propustio veliku priliku da odbrani titulu koju je u Rimu prošle godine osvojio pobedivši Đokovića.

Nakon lako izgubljenog prvog seta, Zverev je u drugom uzvratio istom merom i "kralj šljake" je uspeo da izbegne poraz sa nulom tek u svom poslednjem servis gemu.

Na početku odlučujućeg seta dvadesetjednogodišnji nemački teniser je napravio brejk, koji je čuvao do vođstva od 3:1, a onda je meč morao da bude prekinut zbog puljska i utisak je da je pedesetominutna pauza spasila Nadala.

Po povratku na teren Zverev je potpuno izgubio fokus i ređao je grešku za greškom, dok je Nadal zaigrao kao preporođen i vema lako i brzo dobio je pet gemova i osvojio titulu.

Titulu ženskoj konkurenciji odbranila je Elina Svitolina, koja je u finalu ženskog singla pobedila prvu teniserku sveta Simonu Halep.

Masters u Rimu igrao se za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво