Novak posle maratona savladao Nišikorija, sledeći je Nadal

Đoković – Nišikori 2:1 (2:6, 6:1, 6:3). Novak Đoković je uspeo nakon preokreta da savlada Japanca Keija Nišikorija i plasira se u polufinale mastersa u Rimu. U borbi za finale sastaće se sa starim znancem Špancem Rafaelom Nadalom.

Sjajan meč odigrali su Đoković i Nišikori. Velika borba, fantastični potezi, „nemoguće" lopte, naravno i veliki promašaji, sve je viđeno na dašnjem meču. Na kraju Novak je imao više snage i koncentracije i stigao do zaslužene pobede u njegovom najboljem meču u ovoj godini. Nema mnogo vremena za oporavaka je već narednog dana sledi borba za finale i duel sa Rafaelom Nadalom.

Nišikori je znatno bolje ušao u meč. Na startu je oduzeo servis našem teniseru. Novak je pokušao da uzvrati, ali Japanac je uspeo da odbije taj napad. U petom gemu protivnik ponovo pravi brejk, a potom privodi set kraju - 6:2 u prvom setu.

Drugi set Novak je zaigrao kao preporođen uz dva brejka je poveo sa 4:0, iako je u svakom od ova četiri gema bilo brejk šansi, ali naš teniser je uspeo da iskoristi svoje. Nišikori tada koristi mali pad u igri našeg tenisera i vraća jedan brejk. Međutim, Đoković je bio neumoljiv osvaja i naredna dva gema i dobija drugi set sa 6:1.

Posle seta pauze Japanac je uspeo da osvoji svoj servis na startu odlučujućeg seta. Novak, nakon osvojenog svog servisa dolazi do brejka prednosti. Već u narednom gemu Nišikori je uspeo da vrati brejk.

U sedmom gemu naš teniser ponovo dolazi do brejka prednosti.Potom posle velike borbe uspeva da osvoji svoj servis i povede sa 5:3. Na servis protivnika Đoković osvaja dve vezane meč lopte, koristi prvu za 6:3 u odlučujućem setu.

Tok meča:

20.53 - Kraj meča. Na servis protivnika Đoković osvaja dve vezane meč lopte.  Koristi prvu i rešava set i meč u svoju korist, 6:3 u trećem setu.

20.50 - Nastavlja se pravi rat na terenu, Japanac na servis našeg tenisera osvaja brejk šansu. Novak uspeva da se odbrani. Nakon gem šanse za našeg tenisera usledilo je novo izjednačenje, a potom i nova šansa a našeg tenisera koju koristi i vodi sa 5:3.

20.39 - Nastavljena je žestoka borba, sada Novak dolazi do brejk prilike. Neuspeli drop-šot našeg tenisera, izjednačenje. Nakon prednosti za Japanca usledilo je novo izjednačenje, a potom i druga brejk šansa za Đokovića. Koristi je i ponovo ima brejk prednosti - 4:3.  

20.29 - Japanac ponovo pritiska servis našeg tenisera, osvaja brejk loptu. Novak uspeva da se izvuče i osvoji gem - 3:3. 

20.19 - Novi gem na razliku ovog puta na servis protivnika, ipak, posle velike borbe Nišikori uspeva da osvoji gem - 2:3.

20.11 - Nišikori napada i osvaja brejk šansu, koristi je i vraća brejk - 2:2.

20.04 - U narednom gemu naš teniser osvaja tri vezane brejk šanse, koristi drugu i vodi sa 2:1.

19.59 - Novak bez izgubljenog poena osvaja svoj servis - 1:1.

19.55 - Posle seta pauze Japanac uspeva da osvoji svoj servis gem - 0:1.

19.47 - Đoković je siguran na svoj servis i dobija drugi set sa 6:1.

19.44 - Novak ponovo preti i osvaja brejk loptu, koristi je i vodi sa 5:1.

19.39 - Nišikori uzvraća. Posle velike borbe i nekoliko propuštenih gem lopti za našeg tenisera Japanac uspeva da vrati jedan brejk i smanji na 4:1.

19.32 - Naš teniser ponovo napada i osvaja dve vezane brejk šanse, koristi prvu i vodi sa 4:0.

19.28 - Sada nišikori napada i osvaja brejk šansu. Novak uspeva da se izvuče, osvoji gem i time potvrdi brejk - 3:0.

19.22 - Đoković pritiska servis protivnika i osvaja dve vezane brejk lopte, drugu koristi i dolazi do ranog brejka - 2:0.

19.18 - Uz dosta muke Novak uspeva da osvoji uvodni gem drugog seta - 1:0.

19.08 - Nišikori osvaja prvi set rezultatom 6:2 posle 37. minuta igre.

19.02 - Oba tenisera sigurna na svoj servis - 5:2. Japanac u narednom gemu servira za pobedu u prvom setu.

18.57 - Novim brejkom na meču Nišikori stiže do velike prednosti u prvom setu - 4:1. Bolja igra Japanca u dosadašnjem delu meča.

18.48 - Novak sa nulom osvaja svoj servis i smanjuje na 1:2.

18.46 - Drugi gem je, takođe, igran na razliku, ipak Nišikori nije dozvolio našem teniseru da stigne do brejk šanse - 0:2.

18.40 - Velika borba od samog starta. Nišikori je propustio dve brejk lopte, treću uspeva da iskoristi i posle devet minuta igre dolazi do brejka - 0:1.

18.31 - Počeo je meč između Đokovića i Nišikorija.

18.25 - Teniseri su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak meča. Prvi će servirati Novak Đoković.

18.07 - Marija Šarapova je savladala Jelenu Ostapenko sa 2:1 (6:7, 6:4, 7:5). Uskoro očekujemo da se na terenu pojave Đoković i Nišikori.  

17.08 - Meč između Šarapove i Ostapenke je ušao u treći set, tako da duel između Đokovića i Nišikorija neće početi pre 18.00 časova.

16.40 - Duel Đoković - Nišikori je treći na Centralnom terenu i počinje posle duela Šarapove  i Ostapenke.

16.00 - U prvom meču na Centralnom terenu Rafael Nadal je savladao Fabija Fonjinija sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:2).

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи