Đoković preko Basilašvilija do osmine finala

Đoković – Basilašvili 2:0 (6:4, 6:2). Novak Đoković je u osmini finala Mastersa u Rimu. Savladan je Gruzin Nikolas Basilašvili. Naredni rival našeg tenisera je Španac Alberto Ramos Vinjolas.

Novak je opravdao ulogu favorita u ovom duelu. Protivnik je pružio snažan otpor, naročito u prvom setu, međutim, nije iskoristio svoje šanse. Đokoviću je to pošlo za rukom, i stigao je do zasluženog trijumfa.

Naš teniser je dobro ušao u meč, na prva tri servisa nije dozvolio protivniku da osvoji poen. Potom je u sedmom gemu propustio dve vezane brejk šanse. Možda je odlučujući bio je naredni servis-gem našeg asa, kada je protivnik napao, propustio je Gruzin četiri brejk šanse, i Novak je uspeo da se odbrani. U desetom gemu naš teniser je uspeo da iskoristi prvu set-loptu na servis Basilašvilija i osvojio prvi set sa 6:4.

Na startu drugog seta, nakon osvojenog svog servis-gema, Novak sa nulom dobija i protivnikov. Basilašvili je pokušao da se vrati u meč, ali naš teniser je odbijao sve napade protivnika. Đoković rutinski privodi set i meč kraju i, uz još jedan brejk u poslednjem gemu, osvaja drugi set sa 6:2.

Tok meča:

16.22 – Na servis protivnika, Novak osvaja prvu meč-loptu. Dvostruka servis greška i Đoković osvaja set i meč, 6:2 u drugom setu.

16.19 – Nastavlja se igra gem za gem – 5:2.

16.12 – Usledio je mirniji period meča u kome su oba tenisera osvajala svoje servise-gemove – 4:1.

16.00 – Novak koristi pad u igri protivnika i bez izgubljenog poena osvaja servis-gem Basilašvilija – 2:0.

15.58 – Uz probleme, Đoković osvaja uvodni gem drugog seta – 1:0.

15.49U narednom gemu na servis protivnika Novak osvaja set-loptu, 30:40, koristi je za 6:4 u prvom setu.

15.44 – Novak siguran u sledećem gemu – 5:4.

15.42 – Protivnik lako osvaja svoj servis-gem – 4:4.

15.38 – U narednom gemu zapretio je Gruzin, 15:30. Naš teniser uspeva da preokrene, međutim, Basilašvili uspeva da osvoji prvu brejk šansu, a posle izjednačenja i drugu. Novak ponovo preokreće, ali propušta novu gem-loptu, a potom dozvoljava protivniku da osvoji i treću šansu za brejk. Usledilo je novo izjednačenje, a zatim i četvrta brejk lopta i još jedno izjednačenje. Novak uspeva da sačuva servis – 4:3.  

15.25 – Đoković pokušava da oduzme servis-gem protivniku, osvaja dve vezane brejk šanse. Međutim, protivnik uspeva da preokrene i osvoji gem – 3:3.

15.20 – Gruzin ponovo ne osvaja nijedan poen kada Novak servira – 3:2.

15.13 – Naš teniser osvaja i drugi servis-gem bez izgubljenog poena – 2:1.

15.11 – Protivnik osvaja gem na svoj servis – 1:1.

15.08 – Novak siguran na startu, osvaja uvodni gem bez izgubljenog poena – 1:0.

15.06 – Počeo je meč...

15.00 – Teniseri su izašli na teren, posle zagrevanja očekujemo početak meča. Prvi će servirati Novak Đoković.

14.50 – Grkinja Marija Sakari savladala je Čehinju Karolinu Pliškovu sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5). Uskoro očekujemo da se na terenu pojave Đoković i Basilašvili.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво