Kevin Anderson zaustavio Lajovića

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u prvo masters polufinale u karijeri, pošto je u četvrtfinalu Madrida bolji od njega bio Kevin Anderson (7:6/7:3, 3:6, 6:3). Srpskog tenisera očekuje, i pored poraza, veliki skok na ATP listi.

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Madridu, jer je u četvrtfinalu bolji od njega bio Kevin Anderson iz Južne Afrike – 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Lajović, koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija, a potom igrao sjajno tokom celog turnira, pružio je jak otpor, dobio drugi set, ali je presudio sjajan servis Andersona.

On će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Rafaela Nadala i Dominika Tima.
Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara.

Ovako je tekao meč:

15.27 – Gotov je meč! Južnoafrikanac, iz jedanaestog pokušaja, uspeva da se plasira u polufinale jednog turnira iz serije 1000. Anderson, igrač koji se nalazi među najboljih deset na planeti, osvojio je drugi set rezultatom 6:3.

15.01 – Kevin Anderson "pušta prvu krv" u odlučujućem setu. Južnoafrikanac, koji deluje mnogo sigurnije u ovim trenucima, osvaja gem na servis Lajovića, koji se muči da ostane dovoljno dugo u poenu kako bi ga osvojio (taktika iz drugog seta). Trenutno je 3:1 na servisu Andersona.

14.47 – Dušan Lajović uspeva da osvoji drugi set (6:3). Ponovo je srpski teniser odigrao sjajno u prvom delu seta, da bi, kako je vreme odmicalo, postajao sve nervozniji. Međutim, ovoga puta je ostao dovoljno pribran i nije dozvolio Andersonu da se rezultatski vrati. Treći set će, stoga, odlučiti ko će od ove dvojice igrača, prvi put u karijeri, igrati u polufinalu jednog masters turnira (Anderson je čak deset puta igrao i stajao u četvrtfinalu).

14.33 – Neiznuđena greška Južnoafrikanca u, ispostaviće se, poslednjem poenu šestog gema donosi brejk Lajoviću i lepu priliku da stigne do izjednačenja u meču (4:2). 

14.11 – Anderson dosta bolji u taj-brejku (7:3) i, u skladu sa tim, zasluženo osvaja prvi set.

14.01 – Pobednik prvog seta biće odlučen u taj-brejku.

13.56 – Serija gemova bez većih uzbuđenja (ali ne i lepih poena). Teniseri uspešno brane svoj servis. Lajović će u 12. gemu, po drugi put na meču (posle servisa pri rezultatu 4:5), servirati za ostanak u prvom setu.

13.41 – Lajović uzvraća i vraća brejk! Naterao je rivala da se pomuči za svaki poen, da odigra barem još jedan udarac u svakom poenu, povećao šanse za njegove greške i konačno ih je dočekao. Veoma zrela igra srpskog tenisera...

13.37 – Prvi brejk na meču pravi Kevin Anderson (4:2). Neiznuđena greška Lajovića iz forhenda, koji je čitav šesti gem odigrao na nešto slabijem nivou, donela je osmom teniseru sveta lepu prednost u prvom setu.

13.22 – Dušan Lajović je odigrao dosta kvalitetan treći gem, vezao je dva poena (0:30), ali je Anderson, poznat kao impresivan server, vezao nekoliko sjajnih početnih udaraca i uspeo je da stigne do nove prednosti (2:1).

13.05 – Meč je počeo...

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи