Lajović sjajnom igrom do osmine finala i duela sa Del Potrom

Lajović – Gaske 2:0 (7:6, 7:6). Dušan Lajović je uspeo da savlada Francuza Rišara Gaskea posle velike borbe i plasira se u osminu finala mastersa u Madridu. Naredni rival našeg tenisera je Argentinac Huan Martin del Potro, koji je šesti na ATP listi.

Lajović je prebrodio još jednu prepreku u Madridu i plasirao se u osminu finala. Posle 35. na ATP listi savladan je i 29. Rišar Gaske, dok je naš teniset 95 igrač sveta. Odličnom igrom Dušan je uspevao da kontoroliše igru, nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu. Iskusni protivnik je uspevao da parira, međutim u odlučujućim momentima naš teniser je pokazao da je trenutno bolji i zasluženo došao do trijumfa.

Velika borba u prvom setu. Oba tenisera su uspevala da zadrže servis. Naš teniser je u dva navrata, u setmom i 11 gemu, imao šansu da oduzme servis protivniku, međutim Gaske je upevao da se izvuče i osvoji gem. Kome će pripasti set odlučeno je u taj-brejku.

Lajović je bio znatno sigurniji. Dozvolio je protivniku da osvoji samo uvodni pojen i povede sa 1:0. Potom je osvojio sedam vezanih poena - 7:1 u taj-brejku.

Naš teniser je nastavio sa odličnom igrom, bio je siguran na svoj servis i tražio šansu da napadne protivnikov. U četvrtom gemu propustio je tri prilike za brejk. Potom nije više bilo neizvesnosti sve do samog finiša seta.

Pri rezultatu 5:4 za našeg tenisera na servis Gaskea, Lajović posle velike borbe osvaja prvu meč loptu. As protivnika za izjednačenje, a potom Francuz uspeva da izjednači 5:5.

Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku. Ponovo je Lajović odlično krenuo stigao do tri mini-brejka i prednosti od 6:1. Potom servisom stavio tačku na ovaj meč, 7:1 i u taj-brejku drugog seta.

U borbi za četvrtfinale Lajović će igrati protiv Argentinca Del Potra koji je savladao Džumhura iz BiH sa 2:0 po setovima 6:3, 6:3.

Tok meča:

19.35 - Kraj meča. Lajović i ovaj taj brejk dobija sa 7:1 za konačnih 2:0 i plasman u osminu finala.

19.31 - Lajović nastavlja da pritiska servis protivnika, 15:30. Gaske ponovo uspeva da preokrene 40:30, a potom osvaja gem, 6:6.

19.25 - I u narednom gemu igralo se na razliku, ipak naš teniser nije dozvolio brejk loptu protivniku, 6:5.

19.21 - Lajović pritiska servis protivnika, 0:30. Francuz uspeva da se izvuče, 40:30, izjednačenje, a potom i meč lopta za našeg tenisera. Gaske se brani asom, a potom vezuje još dva poena i osvaja gem.  

19.13 - Ponovo su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, 5:4.

19.07 - Nakon protivnika i Lajović osvaja gem sa nulom - 4:3.

19.05 - Oba tenisera osvajaju svoje servise, 3:3.

18.56 - U četvrtom gemu naš teniser osvaja dve vezane brejk šanse. Propušta ih. Nakon dve prednosti za protivnika usledila je još jedna brejk prilika za Lajovića, ali i ona odlazi u nepovrat. Potom Gaske vezuje još dva poena i osvaja gem, 2:2. 

18.43 - Gaske uzvraća, 1:1.

18.40 - Lajović siguran na startu drugog seta, 1:0.

18.36 - Sjajna igra našeg tenisera u taj-brejku, dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan poen, 7:1 u taj brejku. Lajović vodi sa 1:0 u setovima.

18.30 - Dušan osvaja svoj servis i taj-brejk će odlučiti kome će pripasti prvi set.

18.24 - Naš teniser u 11 gemu ponovo osvaja brejk šansu. Gaske se brani, a potom vezuje još dva poena i osvaja gem - 5:6.

18.14 - Oba teniseta osvajaji svoje servise, 4:5. 

18.04 - U sedmom gemu Lajović osvaja prvu brejk šansu na meču. Propušta je, i protivnik uspeva da se izvuče, 3:4.

18.00 - Oba tenisera sigurna na startu meča. Skoncentrisani na svoj servis, još nije viđena nijedna brejk šansa – 3:3. 

17.35 - Počeo je meč u Madridu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво