Đoković posle velike borbe nadigrao Nišikorija

Đoković – Nišikori 2:0 (7:5, 6:4). Novak Đoković je uspeo da savlada Japanca Keija Nišikorija i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu, gde ga očekuje bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

Sjajan meč, velika borba i na kraju pobeda našeg tenisera koja ohrabruje. Novak je pokazao da je njegova forma u usponu. Iako je u njegovoj igri primetan nedostatak mečeva, strpljivom i koncentrisanom igrom polako je gradio poene i uspeo da dođe do pobede.

Velika borba u prvom setu. Nišikori je prvi došao do brejka prednosti. Novak uspeva da vrati brejk. Potom se vodila velika borba, oba tenisera su se u nekoliko navrata izvlačila na svoj servis, da bi u finišu meča Đoković prešao u ofanzivu.

Prvo je u desetom gemu propustio dve set-lopte na servis protivnika, da bi mu u 12. gemu to pošlo za rukom i novim brejkom rešio set u svoju korist – 7:5.

Iscrpljujuća borba je nastavljena i u drugom setu. Prva tri gema igrana su na razliku, a trajala su 17 minuta, u prvom je protivnik propustio brejk šansu, ali ipak su teniseri uspeli da sačuvaju svoje servise.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, sve do rezultata 5:4 za našeg tenisera.

Tada Đoković pritiska servis protivnika, u nekoliko navrata je dolazio do izjednačenja, potom i do prve meč-lopte, koju uspeva da iskoristi – 6:4 u drugom setu.

Naredni rival je bolji iz meča u kome se sastaju Danil Medvedev i Kajl Edmund.

Tok meča:

18.14 – Kraj meča. Na servis protivnika, Đoković osvaja prvu meč-loptu. Koristi je za 6:4 u drugom setu i 2:0 u setovima.

18.04 – Oba tenisera lako osvajaju svoje servise, 5:4.

17.55 – Đoković lako osvaja svoj servis – 4:3.

17.52 – Nišikori osvaja gem bez izgubljenog poena – 3:3.

17.48 – Oba tenisera sigurna na svoj servis – 3:2. 

17.39 – Novi gem na razliku, ovog puta Novak nije dozvolio protivniku brejk priliku, osvaja servis-gem – 2:1.

17.33 – Nišikori uz probleme osvaja svoj servis – 1:1.

17.29 – Na startu drugog seta na servis našeg tenisera, Japanac osvaja brejk loptu, Novak odbija ovaj napad i osvaja uvodni gem drugog seta – 1:0.

17.21 – U narednom gemu na servis protivnika, Đoković osvaja set-loptu, koristi je i rešava prvi set u svoju korist – 7:5.

17.13 – Đoković osvaja svoj servis i ponovo vodi – 6:5.

17.10 – Nišikori je servirao za opstanak u meču, međutim, naš teniser uspeva da osvoji prvu set-loptu. Japanac se brani, Novak dolazi do druge šanse, međutim, i ona odlazi unepovrat. Protivnik vezuje još dva poena i dobija gem – 5:5.

17.01 – Velika borba, ipak, teniseri uspevaju da osvoje svoje servise – 5:4.

16.52 – Japanac ponovo dolazi do dve vezane brejk šanse. Novak uspeva da se odbrani. Potom vezuje još dva poena i osvaja servis – 4:3.

16.47 – Đoković uzvraća, sada on ima dve vezane brejk šanse. Koristi drugu i stiže do izjednačenja – 3:3. 

16.43 – Dušan Lajović pobedio Karena Kačanova sa 6:3, 6:2 i plasirao se u drugo kolo.

16.42 – U narednom gemu Nišikori osvaja tri vezane brejk šanse, koristi prvu i oduzima servis našem teniseru – 2:3.

16.38 – Na servis protivnika, Novak osvaja prvu brejk šansu na meču. Japanac uspeva da odbije ovaj napad i reši gem u svoju korist – 2:2.

16.29 – Bez većih problema naš teniser osvaja svoj servis gem, 2:1.

16.26 – Još jedan gem na razliku, sada je Novak pritiskao servis protivnika, ali nije uspeo da osvoji brejk šansu – 1:1.

16.20 – Nišikori na startu meča osvaja prvu brejk loptu. Novak uspeva da se odbrani i stigne do prednosti, međutim, pravi dve dvostruke servis greške i protivniku poklanja drugu brejk šansu. Đoković ponovo uspeva da preokrene i osvoji uvodni gem.

16.14 – Meč je servisom otvorio Novak Đoković. 

16.06Dušan Lajović dobio prvi set protiv Karena Kačanova – 6:3.

16.05 – Igrači su na terenu. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво