Kokinakis šokirao Federera u Majamiju, Nadal ponovo prvi

Mladi Australijanac Tanasi Kokinakis plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju, pošto je posle preokreta savladao Rodžera Federera sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 7:6). Švajcarac će posle turnira u Majamiju izgubiti prvo mesto na ATP listi, koje preuzima Rafa Nadal, koji zbog povrede nije učestvovao na turniru na Floridi.

Kokinakis je posle gotovo dva i po časa borbe oborio na pleća velikog Federera i ostvario najznačajniju pobedu u karijeri.

Federer je lako dobio prvi set rezultatom 6:3, a da broj jedan neće imati lak zadatak Australijanac je pokazao u drugom delu igre koji je dobio istim rezultatom.

U odlučujućem setu viđena je velika borba, ali bez brejka. U šestom gemu, Kokinakis je spasao dve brejk lopte, što mu je dalo dodatnu snagu da do stigne do taj-brejka, koji je osvojio rezultatom 7:4.

Švajcarac će posle Mastersa u Majamiju ostati bez prvog mesta na ATP listi. Federer je branio svih 1000 bodova iz prošle godine, pa će novi broj jedan biti Rafael Nadal, koji je turnir u Majamiju propustio zbog povrede kuka.

Kokinakis je trenutno 175. igrač sveta i ovo je prvi put u poslednjih 15 godina da je jedan tako slabo rangirani igrač savladao najboljeg na svetu. Španac Klavet je 2003. godine kao 178. na listi savladao tadašnjeg broja jedan Lejtona Hjuita.

Kokinakis će u trećem kolu igrati protiv Fernanda Verdaska, koji je posle preokreta savladao Giljerma Garsiju Lopeza sa 2:1.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво