Đokoviću kontratužba od vlasti Rija

Vlasti Rio de Žaneira zbog administrativnih propusta uputile su kontratužbu srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji potražuje 650.000 dolara zbog neisplaćenog gostovanja u tom brazilskom gradu. Đoković je 2012. godine igrao revijalni meč protiv legendarnog Gustava Kuertena zašta mu je isplaćen samo deo obećanog honorara, zbog čega je i pokrenuo tužbu, piše list "O Globo".

Pored Đokovića, tužba je pokrenuta i protiv bivšeg srpskog fudbalera Dejana Ramba Petkovića, čija je kompanija "Deki 10" zajedno sa firmom "Adma Eventi" organizovala događaj, a sada se terete da su neregularno dobile organizaciju na tenderima.

Mediji u Brazilu pišu da je na taj način oštećen budžet Grada Rija za oko milion dolara.

Novak Đoković je 2012. godine igrao revijalni meč protiv legendarnog Gustava Kuertena, za šta mu je isplaćeno samo 450.000 dolara od 1,1 milion koliko je dogovoreno, i zato je pre dve godine tužio Rio.

broj komentara 15 pošalji komentar
(subota, 24. feb 2018, 22:35)
anonymous [neregistrovani]

Vidi nas Srba

Kritikuju coveka koji trazi da mu se isplati ono sto je potpisano i overeno ugovorom a tamo se ubijaju zbog medje budakom, ili cim dodje zima, pa nemaju sta da rade u polju, tuze komsiju sto mu je krava pasla u njihovom.

(subota, 24. feb 2018, 19:25)
Мики [neregistrovani]

Сви све знају, а...

Ови што приговарају за ову тужбу која у свету иде као по систему аутоматизма, кад се деси непоштовање уговора, први би се тужили са најближом родбином због 200 динара, таман и милионе да имају. Еееее... Да је Новак, или неко други, био са свима на "дођем ти", не би он ништа ни зарадио.

(subota, 24. feb 2018, 12:45)
anonymous [neregistrovani]

Nole nije trebalo

da ulazi u ovakav spor. Trebalo je da svom menadzeru za sponsorske i druge ugovore kaze na vrlo afirmativan nacin "Ne, ne dolazi u obzir bilo kakva zalbena procedura".Problem je sto ti menadzeri dobijaju procenat iz bilo kakvih dobijenih zalbenih procedura. Poznato je da Nole nema respekt u zapadnim medijima i u publici na turnirima koji absolutno zasluzuje. Ovakvi zalbeni postupci mogu jos vise da umanje taj respekt i postovanje koje on zasluzuje. Zelim Noletu da se potpuno oporavi od povrede, podigne na najvisi moguci nivo fizicku pripremljenost a narocito misicnu masu i da nam ponovo daruje neizmerne radosti svojim pobedama. Boro

(subota, 24. feb 2018, 11:23)
Противник лупања: [neregistrovani]

Навијајте,

али не показујте наивност!

(subota, 24. feb 2018, 08:49)
anonymous [neregistrovani]

Ljudi

Nije u pitanju Novak nego cela mašinerija koja je oko njega. On je institucija i industrija. Ne shvatajte to tako lično. Novak Đoković je brend. Ta tužba ako postoji ugovor je potpuno normalna, jer ako nema para po ugovoru neko mora da odgovara gde je taj novac. Nije Novak upleten u svaku transakciju koja se odvija. To je mehanika ekonomije gde neke stvari idu automatski.

(subota, 24. feb 2018, 00:18)
ribar [neregistrovani]

tuziti

Ne razumem ljude.jesu ga zvali jesu.jesu dogovorili cenu jesu.i sta je tu sporno neka plate.sigurno ih nije molio ajde zovite mene da zaradim milon .nemam sta da jedem.samo tuziti i to 2 puta i sve kamate sve je on to posteno zaradio.nije izasao na teren i pio kafu.

(petak, 23. feb 2018, 18:14)
anonymous [neregistrovani]

Neka traži svoje

,jer će dio i onako otići srpskoj deci

(petak, 23. feb 2018, 18:03)
Милош [neregistrovani]

Ноле

Гледам коментаре и не верујем. Па, наравно да ће их тужи, ако му не исплате хонорар, колико год да је износ, који су му сами обећали. Кад би се тако сви пуштали без тужби, да не исплате део или цео хонорар за било који догађај, свако би сваког завртао где стигне, јер би видео да нема последица уколико се деси превара. То се зове закон, право, заштита. Треба се редуковати, пре упадања у неку дискусију или коментарисање.

(petak, 23. feb 2018, 17:34)
Miladin [neregistrovani]

A od čega će da plati račune za struju, infostan, zimovanje ?

Pomozimo Novaku, on to svakako zaslužuje, i ako ne uspe da naplati tih 650.000 evra, mi, njegovi navijači i građani Srbije, solidarno prikupimo tih 650.000 evra, kako bi naš Nole mogao sutra normalno da živi, bez stresa i bez dugova.

(petak, 23. feb 2018, 17:30)
Srđan [neregistrovani]

Pohlepa je ključna vrednost i kapitalizmu

Pohlepa je ključna tj. najveća i najvažnija vrednost, i ljudska i društvena u kapitalizmu i zato treba veoma brižljivo da je i negujemo i zalivamo, kako bismo ostali na tom putu koji smo vizionarski trasirali.