Читај ми!

Federer postao najstariji broj jedan u istoriji

Švajcarski teniser Rodžer Federer postao je najstariji broj jedan u istoriji, nakon što je savladao Holanđanina Robina Hasea 4:6, 6:1, 6:1 i plasirao se u polufinale turnira u Roterdamu.

Federer će od ponedeljka opet biti najbolji na ATP listi sa 36 godina i oborio je rekord Andre Agasija, koji je bio najbolji sa 33 godine. Federer se vraća na prvo mesto posle više od pet godina. On će započeti 303. nedelju na ATP listi, po čemu je takođe rekorder.

Švajcarac je poslednji put bio na čelnoj poziciji liste najboljih tenisera sveta u oktobru 2012, a zvanično od ponedeljka ponovo će zasesti na vrh i to kao najstariji igrač kome je to pošlo za rukom.

Rodžer Federer je prvi put u karijeri preuzeo čelnu poziciju na ATP listi pre 14 godina. Bilo je to 2. februara 2004. godine. Tada je u kontinuitetu bio na prvom mestu 237 nedelja, što je najduže vreme koje je neki teniser proveo na tom mestu bez prekida.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво