Читај ми!

Iznenađujuća pobeda Olge Danilović, poraz Radanovićeve i dubla

Srpska teniserka Olga Danilović savladala je Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2:0, po setovima 6:2,6:4, u borbi za plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2019. godinu. U drugom meču Dejana Radanović nije uspela da odoli naletima šeste igračice sveta Jelene Ostapenko koja je ubedljivo dobila meč sa 2:0, po setovima 6:2,6:2, i izjednačila na 1:1 u duelu reprezentacija Srbije i Letonije. Naš dubl nije mogao da se suprotstavi iskusnijim protivnicama pa su Daninovićeva i Marinkovićeva poražene od Ostapenko i Sevastove sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2. Naše teniserke nisu uspele da se plasiraju dalje, tako da će se i naredne godine takmičiti u Evro-afričkoj zoni Fed kupa.

Mlada nada našeg tenisa Olga Danilović priredila je neočekivano iznenađenje donevši prednost u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

Danilovićeva, koja je trenutno na 304 mestu svetske rang liste, ubedljivo je savladala Letonku Anastasiju Sevastovu koja je zbog plasmana na 15. mestu VTA liste važila za velikog favorita.

Za ubedljivu pobedu, u verovatno najvažnijem meču dosadašnje karijere, Olgi Danilović je trebalo sat i deset minuta igre.

Već u na startu prvog seta naša teniserka je osvojila prednost koju je ubedljivo sačuvala za vođstvo od 1:0 u setovima. Sevastova je samo u drugom setu uspela da održi radvopravan otpor do sredine seta ali u finišu naša teniserka uspeva da osvoji i sačuva brejk za konačnih 6:4 i pobedu u meču sa 2:0 koji donosi prednost našoj reprezentaciji.

Posle trijumfa nad favorizovanom protivnicom Olga Daniloć je rekla da drago zbog pobede posebno zato što je za Srbiju, mi smo zemlja sporta.

U drugom meču Dejana Radanović nije uspela da pruži adekvatan otpor naletima šeste igračice sveta Jelene Ostapenko koja je ubedljivo dobila meč sa 2:0, po setovima 6:2,6:2, i izjednačila na 1:1 u duelu reprezentacija Srbije i Letonije.

Aktuelnoj šampionki Rolan Garosa bilo je dovoljno sat i pet minuta igre da izjednači rezultat u duelu reprezentacija i anulira prednost koju je Srbija osvojila sjajnom iznenađujućom pobedom Olge Danilović nad Anastasijom Sevastovom.

Pobednik duela odlučen je u dublu. Olga Danilović i Bojana Marinković poražene su od para Ostapenko i Sevastova sa 2:0 (6:1, 6:2). Naše teniserke nisu uspele da obezbede mesto u baražu, tako da će se i naredne godine takmičiti u Evro-afričkoj zoni Fed kupa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво