Читај ми!

Troicki u četvrtfinalu turnira u Sofiji

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Sofiji, pošto je u drugom kolu savladao Uzbekistanca Denisa Istomina sa 2:1, po setovima 7:6, 1:6, 7:6. Njegov protivnik u borbi za polufinale biće Sten Vavrinka.

Troicki, finalista ovog turnira 2016. i polufinalista prošle godine, slavio je pobedu posle dva sata i deset minuta igre i poveo u međusobnom skoru sa 2:1.

Posle velike borbe u tri seta i 130 minuta igre, Troicki je uspeo da slomi otpor rivala. U prvom setu obojica su uspela da sačuvaju svoj servis, iako su prethodno oba tenisera propustila po nekoliko brejk prilika, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku. Troicki je bio nešto sigurniji i osvaja prvi set sa 7:4 u taj-brejku.

U drugom setu neprepoznatljivo bledo izdanje našeg tenisera, uspeo je da osvoji samo uvodni gem, a potom je protivnik preuzeo kontrolu i sa šest vezanih gemova osvojio drugi set sa 6:1.

Igra se rasplamsala u odlučujućem setu. Prvo su teniseri razmenili po jedan brejk, da bi kasnije, kako je set odmicao, obojica bili sigurni na svoj servis, pa je epilog seta i meča viđen u taj-brejku. Troicki je stigao do prednosti od 6:3 i imao tri vezane meč-lopte, od toga dve na svoj servis, ali je izgubio oba poena i doveo u pitanje već viđenu pobedu.

Ipak, Istomin nije iskoristio šansu da na svoj servis izjednači, već je Troicki napravio još jedan mini-brejk i iskoristio treću meč-loptu.

Rival u četvrtfinalu biće mu Švajcarac Sten Vavrinka koji je savladao Slovaka Martina Križana sa 2:1, po setovima 4:6,6:2,6:3.

Nagradni fond turnira u Sofiji iznosi 501.345 evra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво