Federer bolji od Čilića u Melburnu za 20. grend slem titulu!

Švajacrski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je u finalu odigranom u Melburnu bio bolji od hrvatskog igrača Marina Čilića sa 3:2 u setovima (6:2, 6:7, 6:3, 3:6 i 6:1). Švajcarac je u svom sedmom finalu stigao do šeste titule na ovom turniru!

Ovo je asu iz zemlje satova i čokolade ukupno 20 grend slem titula, po čemu je ubedljivo najbolji u istoriji belog sporta, a ukupno šesta na najmlađem kontinentu.

Finale "Ozi opena" bilo je dobro i kvalitetno, gde je Federer diktirao ritam a Čilić se maestralno vraćao u meč nekoliko puta.

Prvi set Rodžer je osvojio lako i ubedljivo za svega 26 minuta, prepustivši Čiliću dva gema.

Drugi deo igre doneo je znatno ravnopravniju i neizvesniju borbu, koja je rezultirala igranjem taj-brejka, u kojem je spretniji i koncentrisaniji bio Čilić za 1:1.

Međutim, treći set ponovo pripada "Fedeksu", kojem je za osvajanje istog bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu - 6:3.

Četvrti set Federer otvara brejkom. I kada se na 3:1 činilo da Federer sigurnom putu ka trijumfu, Čilić veže pet poena, osvaja set sa 6:3 i uvodi meč u peti set.

I onda Čilić na stratu seta odluke propušta šanse za brejk, ali ne i Federer, koji dolazi do 3:0, kasnije osvaja set sa 6:1, za slavlje na prvom grend slem turniru u sezoni.

Tok meča:

12.40 - Kraj petog seta, 6:1 za Federera, koji je tako osvojio titulu na Australijan openu šesti put u karijeri! 

12.35 - Novi brejk za Federera, koji je sada na gem od pobede i titule u Melburnu - 5:1. 

12.32 - Federer ovoga puta ne popušta, vodi 4:1. 

12.21 - Iako je Čilić bio blizu da napravi brejk u prvom gemu, Federer se izvukao a potom on došao do prvog brejka u petom setu, za 2:0.

12.09 - Počeo je set odluke... 

12.05 - Izjednačenje! Čilić osvaja četvrti set sa 6:3! Hrvat je vezao pet poena i uveo meč u peti, odlučujući set!

12.02 - Novi brejk za Čilića, koji sada servira za osvajanje drugog seta - 5:3! 

11.50 - Brejk Čilić! Izuzetnim udarcima i agresvnošću Čilić uspeva da spreči ono što se činilo kao neminovnost - 3:3 i potpuna neizvesnost u četvrtom setu.

11.42 - Federer sigurnom igrom grabi ka pobedi, 3:1 u četvrtom setu, na servisu Čilić. 

11.32 - Brejk Federera oidmah na startu četvrtog seta. Čilić je u prilično nazavidnom položaju sada - set minusa i brejk minusa... 

11.28 - Kraj trećeg seta, Feder ponovo vodi - 6:3, za ukupnih 2:1 u setovima. Bez većih problema vremešni as priveo je "posao" kraju, i približio se novom grend slem trofeju, od kojeg ga sada deli još jedan set. 

11.24 - Prvi do brejka dolazi Federer, koji je Čiliću oduzeo servis u šestom gemu, da bi ga potom potvrdio za vođstvo od 5:2. 

11.10 - Bez puno uzbuđenja u prva četiri gema trećeg seta, 2:2. 

11.00 - Kraj drugog seta, Čilić ga je osvojio u taj brejku - 7:6 (7:5), za izjednačenje u setovima. Više koncentracije i bolju selekciju udaraca u finišu seta pokazao je hrvatski igrač i produžio finale u Melburnu na još minimum dva seta. 

10.50 - Drugi set biće rešen u taj-brejku, 6:6. 

10.45 - Propušta Čilić brejk i set loptu, što je Federer kaznio i došao do 5:5 u drugom setu. 

10.27 - Znatno bolja i izjednačenija igra u drugom setu, poeni traju duže i nema brejka - 3:3. 

10.05 - Mnogo bolji i agresivniji početak Čilića u drugom setu, ali Hrvat ne uspeva da napravi brejk i pored dve prilike koje imao - 1:1. 

10.00 - Kraj prvog seta, dobio ga je Federer sa 6:2. Stabilizovao se Čilić u finišu osvojivši dva gema na svoj servis, ali sigurnost i stoprocentnost Federera u gemovima koje je počeo sa servis linije je ostala. Prvi set trajao je svega 26 minuta.

09.53 - Konačno poen za hrvatskog tenisera, tek u petom gemu, ali Federer i dalje izuzetno siguran na svoj servis - 5:1. 

09.47 - Silovit start Švajcarca, koji igra kao u najboljim danima. Već je 4:0, odnosno dva brejka više za Federera u prvom setu. Čilić u velikim problemima... 

09:35 Počeo meč Federera i Čilića.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво