Читај ми!

Nadal: Alarmantno je što ima toliko povreda

Rafael Nadal je ispao sa Australijan opena nakon što je predao meč u petom setu protiv Čilića. Još nije poznato kolika ga pauza čeka zbog povrede butnog mišića. Ovu priliku iskoristio je da prozove čelnike svetskog tenisa izjavivši da postaje alarmantno koliko je povređenih igrača na turu.

Rafael Nadal je pokušao, stisnuo je zube i skoro ceo sat igrao sa povredom butnog mišića, međutim više nije mogao da trpi bol i bio je prinuđen da odustane i preda meč.

"U trećem setu sam osetio bol i da nešto nije u redu. Primio sam blokadu, pokušao, ali nije bilo smisla da nastavim. Ne volim predaje, uvek dam sve od sebe. Nisam, međutim, bio u stanju da igram, nisam mogao da pobedim, a samo bih naneo veću štetu. Radio sam naporno da bih došao u Melburn spreman i tužno je što završavam turnir na ovakav način", rekao je Nadal.

Španac je tek izašao iz perioda oporavka od povrede kolena, a stigao ga je novi peh. Teniska elita u poslednjih godinu dana nije kompletna, povrede se ređaju jedna za drugom. Mari neće igrati najmanje do juna, Đokoviću verovatno predstoji nova pauza, a tek su se oporavili Vavrinka, Raonić, nešto ranije Del Potro i tu nije kraj, nedostaje još nekoliko tenisera među kojima je i Nišikori.

"Moguće da sam ja imao najviše povreda od svih igrača iz najboljih deset, ali ovo je sada alarmantna situacija. Sve više igrača pauzira, to mora da zabrine ljude koji vode tenis. Čak i nije problem dok igramo, ali šta nakon karijere – u kakvom ćemo zdravstvenom stanju biti kada završimo. Mislim da se o tome ne razmišlja", rekao je Nadal.

Rafa bi u sredu posle pregleda trebalo da sazna da li ga čeka duža pauza.

"Videćemo, sutra (sreda) ću na snimanje, pa ćemo videti. Neću da rizikujem ništa", kazao je Nadal.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара