Srbija protiv SAD bez Đokovića, Troickog i Krajinovića

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić objavio je spisak igrača za duel prvog kola Svetske grupe protiv SAD na kojem nema trojice najboljih tenisera – Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Filipa Krajinovića. Kveri i Izner predvode Amerikance.

Duel između Srbije i SAD igra se od 2. do 4. februara u Nišu, a selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić saopštio je imena petorice igrača na koje računa.

Reprezentaciju Srbije u duelu sa selekcijom SAD predstavljaće Dušan Lajović koji je na 75. mestu ATP liste, Laslo Đere koji je na 85, Nikola Milojević na 176, Peđa Krstin na 232 i Miljan Zekić na 297.

Selektor selekcije SAD Džim Kurijer saopštio je sastav tima za meč protiv Srbije na kojem su iskusni asovi Sem Kveri i Džon Izner. Pored Kverija, trenutno 62. na svetu i Iznera, koji je 16. na ATP listi, u sastavu su Rajan Harison (45. igrač sveta) i Stiv Džonson (48. na listi).

Sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 1. 2. 2018. godine, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača na koja računaju u meču Srbija – SAD.

Od 2018. u Dejvis kup takmičenju uvedeno je novo pravilo da umesto dosadašnja četiri igrača, tim broji pet igrača koji mogu biti žrebani i koji mogu igrati meč.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се