Читај ми!

Berdih lako slomio otpor Delpa

Čeh Tomaš Berdih savladao je Huana Martina del Potra iz Argentine sa 3:0 po setovima 6:3, 6:3, 6:2 i plasirao se u osminu finala. U borbi z ačetvrtfinale Berdih će igrati sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Čeh je bio bolji, Del Potro nije imao rešenja za odličnu igru protivnika. Pretio je u nekoliko navrata uspevao da napravi brejk, međutim nije imao snage da odupre pritivniku i morao je na kraju da čestita danas boljem od sebe.

Na startu meča Čeh je stigao do brejka prednosti, međutim Argentinac uzvraća već u narednom gemu. Odlučujući je bio šesti gem kada Berdih ponovo osvaja servis protivnika i dolazi do prednosti od 4:2. Potom rutinski privodi set kraju - 6:3.

U drugom setu ponovo je Berdih stigao do brejka već u prvom gemu, potom se vodila velika borba. Nekoliko propuštenih prilika na obe strane, da bi Berdih u osmom gemu novim brejkom rešio set u svoju korist, 6:3.

U trećem setu Čeh je bio neumoljiv, raspadala igra Argentinca, koji je tek na trenutke uspevao da parira. Uz dva brejka Berdih brzo dolazi do prednosti od 5:0. Del Potro uspeva da vrati jedan brejk i smanji na 5:2. Već u narednom gemu novi brejk Čeha za konačnih 6:2 u trećem setu.

Naredni rival Berdiha je Italijan Fonjini, koji je posle pet setova nadigrao Žilijena Benetoa sa 3.2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи