Federer nadigrao Gaskea

Švajcarac Rodžer Federer savladao je Francuza Rišara Gaskea sa 3:0 po setovima 6:2, 7:5, 6:4 i plasirao se u osminu finala Australijan opena. U borbi za četvrtfinale igraće protiv Mađara Martona Fuksoviča.

Drugi nosilac na turniru nastavlja sa odličnim igrama i u prva tri kola nije izgubio nijedan set. Francuz je pružio veliki otpor, ali nije mogao da izbori više od časnog poraza protiv velikog Švajcarca.

Federer je krenuo silovito uz dva oduzeta servisa prvi set je rešio u svoju korist rezultatom 6:2.

Nastavio je Federer da lomi protivnika, koji je igrao odlično. Međutim i Federer je bio na visini zadatka, pa je protivniku nije dozvolio šansu za brejk. Kada se očekivalo da set bude rešen u taj-brejku, Švajcarac u 12 gemu drugog seta oduzima servis protivniku i rešava set u svoju korist sa 7:5, prilike za popravni nije bilo.

Najveći otpor Francuz je pružio u trećem setu. Federer je ponovo prvi došao do brejka prednosti u drugom gemu, potom je poveo sa 4:1. Gaske upeva da vrati brejk i stigne do izjednačenja - 4:4. Međutim, Švajcarac koristi drugu meč loptu na svervis protivnika i rešava set i meč u svoju korist, 6:4 u trećem setu.

U narednoj rundi Švajcarac će se sastati sa Martonom Fuksovićem iz Mađarske. Njih dvojica do sada nisu igrali.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи